Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση έχει ξεκινήσει για την Alfa Romeo, αυτό το ξέρουμε και το αναμένουμε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι πότε αυτή θα αφορά και στην Tonale.

Ως γνωστόν, η Alfa Romeo έχει επενδύσει πολλά στην Tonale, χρήματα και προσδοκίες. Το νέο SUV μοντέλο της αντιμετωπίστηκε ως ο «υπέροχος παίχτης» της, αυτός που ανέμενε επί χρόνια.

Αυτός που θα την έκανε πάλι να αυξήσει τις πωλήσεις της, φέροντας την αίγλη και τη φήμη του παρελθόντος στη νεότερη γενιά υποψήφιων αγοραστών.

Επί σχεδόν ενάμιση χρόνο το νέο μοντέλο διατίθεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης και με Plug-in Hybrid.

Όμως ακόμα δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ή ενημέρωση αναφορικά με τον «χαμένο κρίκο»: Την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοσή της.

Το λογικό και το αναμενόμενο είναι να υπάρξει στο μέλλον, άμεσο ή μεσοπρόθεσμο. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Ντάνιελ Τιάνγκο Γκουτζαφάμε, επικεφαλής Προϊόντων της ιταλικής εταιρείας, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της Tonale στη Βόρεια Αμερική.

Όπως είπε σ, νομιλώντας με συνάδελφο την αυτοκινητικής ιστοσελίδας Inside EV «η αρχιτεκτονική (της πλατφόρμας) δυνητικά μπορεί να υποστηρίξει μια αμογώς ηλεκτροκίνητη έκδοση (της Tonale) αλλά αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα».

Πάντως, η Alfa Romeo έχει ανακοινώσει ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι το Brennero το οποίο θα είναι μικρότερο από την Tonale και θα βασίζεται στο πάτωμα της αντίστοιχης εκδοχής του Jeep Avenger, αλλά και του νέου Peugeot e-2008.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *