Η είδηση με το 16χρονο κορίτσι που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στον Βύρωνα, μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Δεκάδες οικογένειες στη χώρα βιώνουν ανάλογες καταστάσεις, με γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους να χάνουν τα καλύτερά τους χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις και τη ζωή τους, βυθισμένα στον κόσμο των παραισθήσεων και των τοξικών ουσιών.

«Εάν δεν ζείτε το πρόβλημα, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο υποφέρουμε»

«Όταν διάβασα την είδηση για το 16χρονο κορίτσι, ξέσπασα σε κλάματα. Σκέφτηκα το δικό μου το παιδί και δεν μπορούσα να συνέλθω. Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά το παιδί μου, το οποίο στα 16 του χρόνια έμπλεξε με έναν… μάγκα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια με τα ναρκωτικά. Εάν δεν ζείτε το πρόβλημα, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο υποφέρουμε εμείς οι γονείς αυτών των παιδιών. Δεν φαντάζεστε πόσο εφιαλτικό είναι αυτό! Και όλοι αναρωτιούνται: Τι κάνουν αυτοί οι γονείς; Τα πάντα κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σκέφτηκα τη μητέρα της 16χρονης να βρίσκεται έξω από τον θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται το παιδί της, και σκέφτηκα πόσες φορές και εγώ έχω βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση, να μαζεύω το παιδί μου από τα πεζοδρόμια και να μην ξέρω τι να κάνω για το βοηθήσω», λέει με φωνή που τρέμει.

«Θέλω να το βοηθήσω, θέλω να το σώσω, αλλά δεν μπορώ», λέει ο πατέρας της 18χρονης

Όπως περιγράφει, στην αρχή τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του 18χρονου σήμερα κοριτσιού αρχικά δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε με το παιδί τους. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Στην αρχή δεν είχαμε ιδέα για το τι συνέβαινε. Αλλά μέρα με την ημέρα η συμπεριφορά της άλλαζε. Ώσπου κάποια στιγμή βρήκαμε το παιδί σε άθλια κατάσταση. Το μαζέψαμε από φιλικό σπίτι και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έκανε χρήση ναρκωτικών. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για το βοηθήσουμε. Αλλάξαμε σπίτι, αλλάξαμε σχολείο, φύγαμε από την πόλη. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι. Είχε γίνει ένα αγρίμι, επιθετική και βίαιη. Στη συνέχεια, απ’ ό,τι μάθαμε, έμπλεξε με το σίσα. Τα έκανε όλα λίμπα μέσα στο σπίτι. Καλούσαμε την Αστυνομία και με εισαγγελική εντολή πήγαινε στο ψυχιατρείο. Σε δύο μέρες έβγαινε έξω και έκανε πάλι τα ίδια και χειρότερα. Το παιδί μου μέρα με τη μέρα καταστρέφεται και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να το βοηθήσω, θέλω να το σώσω, αλλά δεν μπορώ!».

«Προσπαθώ να την πείσω να αφήσει πίσω της τα σκληρά ναρκωτικά, αλλά δεν με ακούει»

Ο 46χρονος πατέρας απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν τους γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά, ώστε να μπορούν ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους να τα σώσουν στέλνοντάς τα σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λέει χαρακτηριστικά: «Θέλω να κάνω τα πάντα για να σώσω το παιδί μου. Να το στείλω σε κέντρο αποτοξίνωσης του εξωτερικού, αλλά δεν μπορώ να τα καταφέρω γιατί ενηλικιώθηκε. Προσπαθώ να την πείσω να αφήσει πίσω της τα σκληρά ναρκωτικά, αλλά δεν με ακούει. Είμαι σίγουρος ότι σήμερα ή αύριο θα τη βρω στην κατάσταση της 16χρονης, αν όχι νεκρή. Αυτό σας παρακαλώ να ακουστεί, για να βοηθήσετε εμάς που αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση. Να μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε κέντρα αποτοξίνωσης ακόμα και εάν δεν θέλουν τα ίδια».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *