Ανυποχώρητος στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα προκαλούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και συμφέροντα που θίγονται από τις αλλαγές, ο πρωθυπουργός έστειλε σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος αυτής της ατζέντας καθώς πιστεύει ότι είναι προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών. «Ίσως ξεβολέψουν κάποιους, αλλά θα ωφελήσουν τους πολλούς. Κι αν υπάρξει κόστος από αυτές τις συγκρούσεις, αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει», τόνισε στην ομιλία του με πρώτους αποδέκτες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που κάθονται στην πρώτη σειρά των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. «Μία από τις μεγάλες παγίδες της δεύτερης τετραετίας είναι ο συμβιβασμός. Συμβιβασμός με παθογένειες, με παγιωμένα συμφέροντα. Μία αδικία των λίγων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, που κάποτε πρέπει να λείψει», όπως συμπλήρωσε καθιστώντας συμμέτοχους σε αυτή την προσπάθεια τα μέλη της ΝΔ.

Πολλώ δε μάλλον όταν σε λίγους μήνες η ΝΔ καλείται να δώσει τη μάχη της ευρωκάλπης. Παρά τα ειδικά χαρακτηριστικά που έχουν οι ευρωεκλογές, αναμφίβολα οι κάλπες θα παράξουν πολιτικά αποτελέσματα και η κυβερνώσα παράταξη στοχεύει στην επιβεβαίωση της πολιτικής της κυριαρχίας. Και ο κ. Μητσοτάκης έθεσε σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό τονίζοντας ότι «ο προεκλογικός αγώνας αναμφίβολα θα έχει κι έναν παραταξιακό χαρακτήρα». Ζήτησε «καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας», ώστε, όπως είπε «οι πολιτικοί συσχετισμοί στον τόπο να εδραιωθούν και να αποτραπεί κάθε αμφισβήτηση αυτής της ανοδικής εθνικής πορείας που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εξαπολύσει φαρμακερά βέλη και κατά της αντιπολίτευσης, περιγράφοντας το χάος και τα αδιέξοδα που κατά την άποψη του επικρατούν. «Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Trump ή ο Beppe Grillo. Kαι διαφωνούν για το διαβόητο «μαξιλάρι», παίζουν «μαξιλαροπόλεμο» τώρα μεταξύ τους», σχολίασε για τα τεκταινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ενώ, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σταδιακή προσχώρηση σε έναν μηδενιστικό λόγο προσδοκώντας να πάρει τη θέση του δεύτερου κόμματος. «Δείχνουν στο ΠΑΣΟΚ να περιμένουν την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως «ώριμου φρούτου», ώστε να υποδεχθούν τους ψηφοφόρους του. Αγνοούν, όμως, ότι η αρνητική πολιτική την οποία μιμούνται δεν είναι πια ώριμο, είναι ένα σάπιο φρούτο, είναι ξεπερασμένα συνθήματα που έχει ακούσει και έχει απορρίψει η ελληνική κοινωνία», τόνισε. 

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *