Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έπρεπε να κλείσουμε το σταθερό τηλέφωνο για να μπορούμε να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο. Πλέον η τεχνολογία μας έχει διευκολύνει κατά πολύ και μπορούμε να απολαμβάνουμε σταθερή σύνδεση Wi-Fi, ασύρματη δηλαδή σύνδεση χωρίς καλώδια. Ορισμένες φορές όμως, μπορεί το σήμα να μην είναι και τόσο καλό, να έχουμε παρεμβολές και συνολικά να συναντάμε εμπόδια στην καθημερινότητά μας.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ενισχύσετε το σήμα σας και όλες θα τις βρείτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε δικτυακά ενώ θα τις παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Επιλέξτε το σωστό router

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για αξιόπιστο και γρήγορο internet είναι να χρησιμοποιήσετε τα πιο πρόσφατα και εξελιγμένα μηχανήματα ασύρματης σύνδεσης. Επιλέξτε DSL Modems & Routers με τύπο ασύρματης σύνδεσης N για να έχετε δυνατό σήμα σε κάθε σημείο του σπιτιού.

Αφού επιλέξτε το κατάλληλο router είναι σημαντικό να το τοποθετήσετε και στο καλύτερο σημείο για να παρέχει κάλυψη σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Μην το «κρύψετε» πίσω από την τηλεόραση ή πίσω από το τραπεζάκι του σαλονιού. Βάλτε το σε ένα εμφανές σημείο, ιδανικά στην μέση του σπιτιού για να πετύχετε την ευρύτερη κάλυψή του.

Δοκιμάστε το Wi-Fi repeater

Ενώ το Wi-Fi repeater δεν θα αυξήσει απαραιτήτως την ταχύτητα του internet, μπορείτε να διπλασιάσετε αποτελεσματικά την περιοχή κάλυψης του δικτύου Wi-Fi σας. Αυτό σημαίνει ότι το σήμα θα φτάνει σε μακρινές γωνίες του σπιτιού ή του γραφείου σας, διαφορετικούς ορόφους ή ακόμα και να επεκτείνετε την κάλυψη στην αυλή σας.

Η συγκεκριμένη συσκευή λειτουργεί δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο με βάση τα σήματα από το αρχικό δίκτυο και οι χρήστες που συνδέονται σε αυτό είναι σαν να χρησιμοποιούν ένα «νέο» δίκτυο.

Αξιοποιήστε τα Access Points

Το Access Point είναι μια συσκευή ασύρματου δικτύου που λειτουργεί ως πύλη για τη σύνδεση συσκευών σε ένα τοπικό δίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά μαζί για την επέκταση της ασύρματης κάλυψης ενός υπάρχοντος δικτύου και για την αύξηση του αριθμού των χρηστών που μπορούν να συνδεθούν σε αυτό.

Αφού συνδεθούν μεταξύ τους, μπορούν να μεταδίδουν και να λαμβάνουν δικά τους ασύρματα σήματα μεταξύ διαφορετικών συσκευών και, ως εκ τούτου, να βελτιωθεί η ταχύτητα και η σταθερότητα του Wi-Fi σας. Δείτε τα ως «γέφυρες» που συνδέουν διαφορετικές συσκευές Wi-Fi μαζί στο ίδιο δίκτυο.

Χρησιμοποιήστε τα USB Adapters Δικτύου

Το USB Adapter Δικτύου παρακάμπτει την ενσωματωμένη ασύρματη λειτουργία του υπολογιστή, παρέχοντάς σας ταχύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση με τα διαθέσιμα σήματα δικτύου σας μέσω της θύρας USB.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι υπολογιστές διαθέτουν τουλάχιστον μία θύρα USB, συνήθως θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε τόσο σε φορητούς υπολογιστές όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

protothema.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *