Σε κάθε επεισόδιο, φιλοξενούνται δύο συνεντεύξεις. Διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και οι σημαντικότεροι παράγοντες του κλάδου της πληροφορικής στην Ελλάδα αναλύουν τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας αλλά και τους προβληματισμούς που προκύπτουν από την ανεμπόδιστη χρήση της και την ραγδαία εξέλιξή της. Η δεύτερη συνέντευξη είναι με το ίδιο το ChatGPT, το μέσο που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας την τεχνητή νοημοσύνη προσβάσιμη, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. 

Real Podcast: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνομιλώντας με το Μέλλον»  

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5: AI Πόλεμος

Στο πέμπτο επεισόδιο, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Ισίδωρος Μονογιούδης εξηγεί πόσο κοντά βρισκόμαστε σε έναν ρομποτικό πόλεμο και το ChatGPT αναλύει την πρόοδο που έχουν κάνει στα αυτόνομα οπλικά συστήματα οι ΗΠΑ, η Κίνα, αλλά και η Τουρκία.

Κάθε εβδομάδα, το podcast «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνομιλώντας με το Μέλλον», του Αλέξανδρου Κόντη, προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα μυστικά της επιστημονικής εξέλιξης που έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση μετά την ανακάλυψη του διαδικτύου.

Το podcast «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συζητώντας με το Μέλλον» είναι διαθέσιμο στο Spotify και άλλες ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και στην κατηγορία real podcasts στο real.gr με την υποστήριξη της Netvalue. 

https://www.real.gr/texniti_noimosyni_synomilontas_me_to_mellon_aleksandros_kontis/ 

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *