Η Ducati παρουσίασε τον ολοκαίνουριο μονοκύλινδρο κινητήρα με δεσμοδρομικό σύστημα στις βαλβίδες.

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της Ducati ότι ετοιμάζει το πρώτο της motocross μοντέλο με τη βοήθεια του Τόνι Καϊρολί, οι Ιταλοί έριξαν ακόμα μια βόμβα στον κόσμο των δύο τροχών. Η Ducati επιστρέφει στους μονοκύλινδρους κινητήρες μετά από 30 χρόνια (με το περίφημο Supermono 550 κ.εκ.) αποκαλύπτοντας τον Superquadro Mono που θα χρησιμοποιηθεί σε μια νέα σειρά Supermoto και Enduro μοτοσικλετών.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ουσιαστικά ο μισός δικύλινδρος Superquadro από το κορυφαίο superbike 1299 Panigale. Η χωρητικότητά του είναι στα 659 κ.εκ. και η απόδοση βρίσκεται στα επίπεδα των 77,5 ίππων με τη ροπή να αγγίζει τα 63 Nm.

Η Ducati αναφέρει ότι οι βαλβίδες είναι από τιτάνιο και τα καπάκια από μαγνήσιο, ενώ έχει προτιμηθεί το σύστημα Desmo, δεσμοδρομική κίνηση βαλβίδων, που προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις πιο υψηλές στροφές. Παράλληλα, ο ασύμμετρος στρόφαλος και ο χρονικός ανάφλεξης δίνουν μια αίσθηση V2 στον τρόπο λειτουργίας του μηχανικού συνόλου.

Ο κινητήρας χρησιμοποιεί αντικραδασμικό άξονα ισορροπίας και μπορεί να συνεργαστεί με σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι το σύνολο έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενήσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της Ducati με ηλεκτρονικό γκάζι Ride-by-Wire.

Σε ποια μοτοσικλέτα όμως θα μπει αυτός ο μονοκύλινδρος κινητήρας; Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και το 5ο επεισόδιο World Ducati Premiere. Θα στοιχημάτιζα όμως ότι θα είναι ένα εντελώς καινούριο supermoto μοντέλο που θα ακολουθεί σχεδιαστικά τα πρότυπα του Hypermotard 950.

Ο νέος κινητήρας της Ducati.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *