Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι οι όμηροι θα απελευθερωθούν με αντάλλαγμα μια πενθήμερη κατάπαυση του πυρός, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν θα απελευθερωθούν, θα κρατηθούν για ανταλλαγή, μεταδίδουν οι Financial Times.

To Iσραήλ κλιμακώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, καθώς όλα δείχνουν νέο γύρο έντασης της σύγκρουσης. Υπάρχουν αναφορές ότι άρματα μάχης του Ισραήλ μπήκαν στη Λωρίδα της Γάζας και χτύπησαν στόχους.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου απορρίπτει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και λέει ότι «δεν θα ζούμε πλέον με αυτήν την πραγματικότητα» και ότι ο πόλεμος δεν γίνεται για να «αποτρέψει τη Χαμάς», αλλά ότι «αποφασίσαμε ότι η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί», απορρίπτοντας την πρόταση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο Ντάνιελ Χάγκαρι, εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, κάλεσε για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν προς τα νότια απόψε, λόγω της επικείμενης χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στην περιοχή.

Ο Χάγκαρι είπε στους δημοσιογράφους σήμερα να αγνοήσουν τις φήμες σχετικά με μια πιθανή συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, ενώ δήλωσε ότι οι IDF «θα παρουσιάσουν κάθε αξιόπιστη πληροφορία» σχετικά με τους ομήρους πρώτα στις οικογένειες, όταν επιβεβαιωθεί, και στη συνέχεια θα ενημερώσουν το κοινό.

«Μέχρι τότε, μην παραδοθείτε στους χειρισμούς της Χαμάς που στοχεύουν σε ψυχολογική τρομοκρατία», δήλωσε ο Χάγκαρι.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις συζητήσεις με το Ισραήλ για ανθρωπιστική παύση, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των ομήρων, μετέδωσε πριν από λίγο το CNN.

«Πιστεύουμε απόλυτα ότι αν μπορεί να πραγματοποιηθεί μια παύση που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των ομήρων, τότε αυτό είναι κάτι που θα υποστηρίξουμε απόλυτα και πιστεύουμε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να το υποστηρίξει», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *