Το ιστορικό όνομα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιστρέφει με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο αλλά την ίδια φιλοσοφία στην σχεδίαση και στο στιλ των μετακινήσεων.

Η Fiat ετοιμάζεται να λανσάρει την τέταρτη γενιά του εμβληματικού της Panda και κάνει μια τολμηρή κίνηση παρουσιάζοντας μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση που στοχεύει στα προσιτά κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα.

Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι του 2024, το νέο Panda έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απλότητα, την πρακτικότητα και την προσιτή τιμή, με τιμή εκκίνησης που στοχεύει κάτω από τα 20.000 ευρώ.

Αντλώντας έμπνευση από το concept Centoventi, το Fiat Panda του 2025 θα υιοθετήσει το crossover στυλ, διατηρώντας παράλληλα τα βασικά στοιχεία των προκατόχων του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Olivier Francois, έχει δώσει έμφαση στη φιλοσοφία “less-is-more”, απηχώντας την απλότητα του αρχικού Panda.

Το εσωτερικό αναμένεται να δίνει προτεραιότητα στα απαραίτητα, ενσωματώνοντας ενδεχομένως πρακτικές λύσεις, όπως μια βάση σύνδεσης smartphone αντί για μια παραδοσιακή οθόνη infotainment.

Κάτω από το καπό, το Panda θα κινείται στη νέα πλατφόρμα Smart Car της Stellantis, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για μοντέλα χαμηλού κόστους και υποστηρίζει πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Αναμένεται να διαθέτει μια μπαταρία 44 kWh φωσφορικού λιθίου-σιδήρου (LFP), προσφέροντας μια εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 320 χιλιομέτρων.

Η τιμολογιακή στρατηγική της Fiat στοχεύει να προκαλέσει τους ανταγωνιστές EV κινεζικής παραγωγής, προσφέροντας μια προσιτή επιλογή τους χρήστες των πόλεων.

Με βάση την τιμολόγηση του αδελφού του, του Citroen e-C3, το νέο Panda αναμένεται να ξεκινά από περίπου 19.990 ευρώ για τη βασική έκδοση με αυτονομία 210 χιλιομέτρων, καθιστώντας το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στην αγορά.

Στόχος της Fiat είναι να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό Panda που θα διατηρεί την απλότητα και την ευκολία ως βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του, ενώ παράλληλα θα είναι και αρκετά φθηνό ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τους Κινέζους.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *