Χρήστος Σπίρτζης: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Σταλινική Συμμαχία

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όχι του ΣΥΡΙΖΑ – Σταλινική Συμμαχία» τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης όταν ρωτήθηκε για το εάν θα παίρνει άδεια πλέον για να βγαίνει στα κανάλια. Ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση αυτή και είπε ότι είναι «επιλογή του κάθε στελέχους κάθε κόμματος αν θα βγει ή δεν θα βγει σε κάποιο κανάλι».

Νομίζω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά «δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα της Κεντροαριστεράς και παραπέμπουν αλλού»  υποστήριξε στο Action 24 ο Χρήστος Σπίρτζης και πρόβλεψε ότι «όταν προταθεί στα όργανα θα απορριφθεί μετ’ επαίνων».

Σχολίασε, επίσης, ότι «πολλές αλλαγές από αυτές που θέλει να φέρει ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν αποφασιστεί από το προηγούμενο συνέδριο. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κόμμα που θα λειτουργεί στη βάση αποφασίστηκε εκεί, και η τότε μειοψηφία του κόμματος με λειτουργία όχι θεμιτή δεν επέτρεψε αυτά να υλοποιηθούν, π.χ. έχουν θεσμοθετηθεί τα δημοψηφίσματα για συγκεκριμένα θέματα και δεν έγινε, έχουν θεσμοθετηθεί τα δίκτυα αλλά δεν έγιναν ποτέ στα κινήματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς».

«Νομίζω ότι είναι μια λογική που είχαν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφική ως αντίληψη κατά τη γνώμη μου που δεν ήθελαν ανοιχτό κόμμα αλλά κλειστό και δεν επέτρεψαν να γίνει ουσιαστική διεύρυνση» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «λυπηρά όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας ότι «έχει μπροστά ένα συνέδριο, οφείλει να δοκιμάσει τη σύνθεση των απόψεων και αυτά είναι συνέπειες μιας απολίτικης διαδικασίας εκλογής προέδρου που δεν πλαισιώθηκε από πολιτικές πλατφόρμες, πήρε οπαδικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν θα στηρίξω την πρόταση να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο Φίλης και άλλοι που έχουν μια συγκεκριμένη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που στήριξαν να πάμε σε αυτή τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Όταν έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη που ψήφισαν το θεωρώ προσβολή να μην γίνει αποδεκτή. Εγώ δεν συμμετείχα γιατί τη θεωρούσα εκφυλιστική αλλά δεν γίνεται ακόμα κι εγώ που δεν αποδέχομαι τη διαδικασία να μην σεβαστώ το αποτέλεσμα».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *