Επείγον μήνυμα από τον Ισραηλινό Στρατό εστάλη στους κατοίκους της βόρειας Γάζας, το οποίο τους κάλεσε να μετακινηθούν προς τον νότο.

Η ένταση στην περιοχή της Γάζας έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας εξέδωσαν επείγον μήνυμα προς τους κατοίκους της βόρειας Γάζας.

Το Ισραήλ, το οποίο λέει ότι η Χαμάς έχει τοποθετήσει τα όπλα και τις δυνάμεις της ανάμεσα στους αμάχους, λέει στους κατοίκους της Γάζας να μετακινηθούν νότια για τη δική τους ασφάλεια.

Σε αυτό το μήνυμα, ο ισραηλινός στρατός καλεί τους πολίτες από τη βόρεια Γάζα να αποχωρήσουν προσωρινά προς τα νότια, λόγω της επικείμενης ισραηλινής επιχείρησης στην περιοχή.

Ενημερώντας τους κατοίκους, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) διευκρίνισε ότι η επιστροφή στη βόρεια Γάζα θα είναι δυνατή μόλις τερματιστούν οι έντονες εχθροπραξίες.

«Το παράθυρο για να δράσετε κλείνει, μετακινηθείτε νότια για τη δική σας ασφάλεια», προτρέπει το μήνυμα του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι αυτή δεν είναι μια απλή προφύλαξη, αλλά μια επείγουσα έκκληση που απαιτεί άμεση προσοχή.

«Η επικείμενη επιχείρηση των IDF θα εξουδετερώσει την απειλή της Χαμάς με ακρίβεια και ένταση», είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, στοχεύοντας σήραγγες και άλλες υποδομές της Χαμάς, καθώς και ηγέτες του ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

«Επιτεθήκαμε πάνω από το έδαφος και κάτω από το έδαφος, επιτεθήκαμε εναντίον τρομοκρατικών πρακτόρων όλων των βαθμίδων, παντού», είπε σε δήλωση. «Οι οδηγίες προς τις δυνάμεις είναι σαφείς: η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί νέα εντολή».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *