Για «ημέρα της ντροπής» κάνει λόγο ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, μετά την έγκριση του ψηφίσματος για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

«Όλοι έχουμε δει ότι ο ΟΗΕ δεν διαθέτει ούτε μια ουγγιά νομιμότητας», είπε.

«Σύμφωνα με την οικογένεια των εθνών, το Ισραήλ δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», υποστήριξε.

«Δεν υπάρχουν συνομιλίες ή συζητήσεις με τη Χαμάς», είπε, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ δεν θα καθίσει άπραγο επιτρέποντάς της να διαπράξει ξανά φρικαλεότητες. «Το ψήφισμα δεν αναφέρει ούτε μία φορά τη Χαμάς, σαν να ξεκίνησε ο πόλεμος από μόνος του» σχολίασε ο Ερντάν.

Φανερά ενοχλημένος, ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ διερωτήθηκε στη συνέχεια αν ο στόχος ήταν «να δέσουν τα χέρια του Ισραήλ». «Ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί η Χαμάς είναι να ξεριζωθεί. Γιατί δεν θέτετε τη Χαμάς προ των ευθυνών της;» διερωτήθηκε.

«Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» είπε, σημειώνοντας ότι κάθε στατιστική για τη Γάζα προέρχεται από τη Χαμάς.

«Όποιος ενδιαφέρεται να αποτρέψει τη βία θα πρέπει να καλέσει τη Χαμάς να καταθέσει τα όπλα, να παραδοθεί και να επιστρέψει όλους τους ομήρους.

Αν συνέβαινε αυτό, ο πόλεμος θα τελείωνε αμέσως» υπογράμμισε ο Ερντάν.

«Αυτή είναι μια μαύρη μέρα για τον ΟΗΕ και την ανθρωπότητα. Το Ισραήλ θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει για να εξαλείψει τις δυνατότητες της Χαμάς και να φέρει τους ομήρους πίσω» κατέληξε.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *