Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς λέει ότι θα απελευθερώσει ομήρους με αντάλλαγμα πενθήμερη κατάπαυση του πυρός

Στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στους Financial Times ότι η οργάνωση θα απελευθερώσει όμηρους με αντάλλαγμα πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα απελευθερωθούν δεν θα είναι οι Ισραηλινοί στρατιώτες.

Ο Ali Barakeh, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, ανέφερε ότι η οργάνωση είναι πρόθυμη να απελευθερώσει ξένους ομήρους με αντάλλαγμα μια πενθήμερη κατάπαυση του πυρός. Επίσης δήλωσε στους Financial Times ότι θα υπάρξουν πρόσθετοι όροι για την απελευθέρωση Ισραηλινών αμάχων.

«Όποιος ειλικρινά και ειλικρινά ενδιαφέρεται για τις ζωές των πολιτών θα πρέπει να απαιτήσει την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων. τέλος», είπε ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η Χαμάς δεν θα απελευθερώσει κανέναν Ισραηλινό στρατιώτη. «Αυτούς τους κρατάμε για ανταλλαγή [κρατουμένων]» συμπλήρωσε ο Barakeh

Hamas leaders surprised by US ‘going into battle’ https://t.co/ktW1PPygE2
— FT World News (@ftworldnews) October 27, 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, αναφέροντας ότι «δεν θα ζούμε πλέον με αυτήν την πραγματικότητα». Ο πόλεμος δεν διεξάγεται για να «αποτρέψουμε την Χαμάς», αλλά γιατί «αποφασίσαμε ότι η Χαμάς πρέπει να φύγει».

BREAKING: Israeli PM Netanyahu’s spokesman rejects calls for ceasefire and says ‘we will no longer live with this reality’ and that the war is not being fought to ‘deter Hamas’, but that instead ‘we have decided that Hamas must be gone’.
— The Spectator Index (@spectatorindex) October 27, 2023

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *