«Νετανιάχου, γνωρίζουμε ότι χθες υποτίθεται ότι θα υπήρχε κατάπαυση του πυρός και υποτίθεται ότι έπρεπε να μας απελευθερώσετε όλους και αντ’ αυτού υποστήκαμε την αποτυχία σας» φέρεται να λέει μία εκ των τριών ισραηλινών ομήρων στο νέο βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης απέφυγαν την αναδημοσίευση του οπτικοακουστικού υλικού, χαρακτηρίζοντας την κίνηση της ισλαμιστικής οργάνωσης ως «ψυχολογικό πόλεμο» καθώς πρόκειται για μια ευθεία επίθεση προς τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

#شاهد عدد من الأسرى الصهاينة لدى القسام يوجهون رسالة لنتنياهو والحكومة الصهيونية pic.twitter.com/AJejzTsNPS— وكالة شهاب للأنباء (@ShehabAgency) October 30, 2023

Το ζήτημα της απελευθέρωσης των ομήρων βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τόσο πηγή με γνώση των συνομιλιών, όσο και το ίδιο το Κατάρ, που μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δήλωσαν ότι οι συνομιλίες, παρά την κλιμάκωση της έντασης μέσα στη Γάζα, δεν κατέρρευσαν αλλά συνεχίζονται.

«Υποτίθεται ότι θα μας απελευθερώνατε όλους»

Οι συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων συνεχίζονται παρά την ένταση των επιθέσεων στη Γάζα

Όπως αναφέρει η haaretz, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν μια συμφωνία βάση της οποίας η Χαμάς θα απελευθερώσει ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Ο εκπρόσωπος του καταριανού ΥΠΕΞ έκανε λόγο επίσης για χάσμα στον αριθμό των ομήρων που παρουσιάζουν το Ισραήλ και η Χαμάς και ανέφερε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση διαπραγματεύεται με «χαοτικό τρόπο».

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται με όλα τα μέρη όλο το εικοσιτετράωρο για να βεβαιωθούμε ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία και ελπίζουμε να το πετύχουμε» δήλωσε ο Majed Al-Ansari, επισημαίνοντας ότι η επέκταση της ισραηλινής στρατιωτικής δραστηριότητας στη Γάζα καθιστά κάτι τέτοιο δύσκολο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παρά την επέκταση της δραστηριότητας, σήμερα ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στις συνομιλίες διαμεσολάβησης για μια συμφωνία απελευθέρωσης κρατουμένων.

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για ανταλλαγή κρατουμένων. «Συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *