Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και για όλα τα θέματα που απασχόλησαν τους 27 της ΕΕ μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

«Το πρόβλημα του Ισραήλ χρειάζεται πολιτική λύση και αυτή είναι των δύο κρατών. Θα επιτρέψει στους πολίτες να ζήσουν ο καθένας στον δικό του τόπο», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους και συνέχισε:

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς, σημείωσε πως «ο Ερντογάν είναι τελείως εκτός κλίματος όταν δεν αναγνωρίζει τι συνιστά η Χαμάς. Αλλά θεωρώ ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Εμείς παραμένουμε εστιασμένοι στη θετική μας ατζέντα».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «στη Σύνοδο βρέθηκε ένας ικανοποιητικός κοινός τόπος που αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός ορίων διεθνούς δίκαιου, αλλά εκφράζει και την έντονη ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα. Η Σύνοδος στέλνει μήνυμα το Ισραήλ να λάβει σοβαρά υπό την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στο πρόβλημα του μεταναστευτικού τονίζοντας: «Χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για το μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Πρώτη προτεραιότητα η διαχείριση του φαινομένου».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *