Με πλήθος κόσμου να τους παρακολουθεί με υπερηφάνεια, οι μαθητές των σχολείων παρέλασαν σήμερα στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, κι ενώ πάνω από τα κεφάλια των παιδιών πετούσαν και έσκιζαν τον ουρανό δύο F-16 και το θρυλικό Spitfire, με εντυπωσιακούς ελιγμούς. 

Οι νέοι ενθουσίασαν με τη διέλευσή τους το κοινό που τους χειροκρότησε θερμά στη σημαιοστολισμένη Τσιμισκή. 

Οι μαθητές από συνολικά 20 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια παρέλασαν με υπερηφάνεια από το ύψος της Διαγωνίου έως και την οδό Ίωνος Δραγούμη, υπό τους ήχους των στρατιωτικών εμβατηρίων.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης των μαθητών τα χαμόγελα ικανοποίησης στην εξέδρα των επισήμων που στήθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους ήταν πλατιά. 

Το «παρών» στην εξέδρα των επισήμων έδωσαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης (τομέας Εσωτερικών), Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειακός διευθυντής Α’βθμιας και Β’βθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Μελίνα Δερμεντζόπουλου, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής επικράτειας με τη ΝΔ, Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας και Στρατός Σιμόπουλος, αλλά και η βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι δηλώσεις των πολιτικών 

Με ομοψυχία και ενότητα οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της Θεσσαλονίκης ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην πόλη και στάθηκαν στην ανάγκη της δημιουργίας μιας χώρας περισσότερο φιλικής για τα παιδιά που παρέλασαν σήμερα στην οδό Τσιμισκή.  

Από τη δική του πλευρά, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Μακεδονία-Θράκη,, Στάθης Κωνσταντινίδης, δήλωσε πως «μόνο υπερηφάνεια μπορεί να νιώθει κανείς, βλέποντας τους νέους και τις νέες μας να παρελαύνουν και να αποδίδουν τιμή στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας. Φέρουν βαριά κληρονομιά. Είναι λαμπαδηδρόμοι της ένδοξης ιστορίας μας. Ευθύνη όλων μας, να αφήσουμε μια Ελλάδα αντάξια των ονείρων τους. Μια Ελλάδα ισχυρή, ελεύθερη και δημιουργική». 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε ότι «είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους νέους και τις νέες μας. Είναι υποχρέωση δική μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες έτσι ώστε να αφομοιωθούν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας νέα παιδιά. Παράλληλα, μέσα από την αναβάθμιση των πανεπιστημίων μας και τη δημιουργία μιας περιφέρειας καινοτομίας και νέων τεχνολογιών έτσι ώστε να φροντίσουμε οι άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια από τη χώρα μας να επιστρέψουν και να βρουν καλά αμειβόμενες δουλειές». 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε πως «καμαρώσαμε τα νιάτα, τον ανθό της πόλης μας, να παρελαύνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον λαμπρό εορτασμό της. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, τα παιδιά αυτά, οι νέες και οι νέοι, να μεταφέρουν τη γνώση, τη μνήμη, την υπερηφάνεια, όλα αυτά που γιορτάζουμε αυτές τις ένδοξες μέρες του 1912 και του 1940. Σε αυτούς στηριζόμαστε για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Ελλάδας μας». 

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε πως «είναι σπουδαίο να χειροκροτούμε τα παιδιά, τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας, την ημέρα υπερηφάνειας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο και αυτό κάνουμε. Όλοι μαζί στήνουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή και μια δίκαιη κοινωνία», ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, σημείωσε πως «οι μαθητές και οι μαθήτριες μας μας γέμισαν σήμερα υπερηφάνεια και συγκίνηση. Αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο, για μια καλύτερη και δίκαιη Ελλάδα».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *