Κασσελάκης: Λίγο μετά την «επανάσταση» Μητσοτάκη στο ΕΣΥ παραιτείται ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου

«Σήμερα, λίγο μετά την… επανάσταση Μητσοτάκη στο ΕΣΥ, ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Χάρης Λυδάκης, παραιτείται καταγγέλλοντας δημόσια τη διάλυση που παρέλαβε», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα social media, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι συναντά τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ γιατί «προτεραιότητα δική μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Είναι ο συγγενής μας». Όπως αναφέρει, «η ”κακιά στιγμή” δεν έχει όνομα, επίθετο και τραπεζικό λογαριασμό. Σε μία δύσκολη στιγμή ποιοι μπαίνουν μπροστά; Οι τραπεζίτες; Δεν είναι δυνατόν οι διασώστες του ΕΚΑΒ να σώζουν ζωές κάθε μέρα και να μην μπορούν οι ίδιοι να ζήσουν τη ζωή τους».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Δεν είναι δυνατόν οι διασώστες μας στο ΕΚΑΒ να σώζουν ζωές κάθε μέρα και να μην μπορούν οι ίδιοι να ζήσουν τη ζωή τους. Είναι απάνθρωπο και είναι και ανήθικο.

Έχουμε ιερή ευθύνη ως Πολιτεία να τους δώσουμε αυτό το οποίο τους αναλογεί. Είναι οι άριστοι της κοινωνίας. Και έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. Όχι μόνο μισθολογικά, όχι μόνο με θεσμική απόδοση των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά και με προσλήψεις σε μόνιμη βάση ώστε να μπορούν επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να φθείρονται ψυχολογικά και φυσικά.
Είναι θέμα κοινής λογικής και, αν θέλετε να το δούμε και οικονομικά, είναι θέμα αναπτυξιακής πολιτικής. Διότι χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό από τη χώρα μας.

Δεν υπάρχει αξία στη ζωή. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε φαραωνικά έργα με απευθείας αναθέσεις και να μη δίνουμε τα αυτονόητα σε αυτούς που σώζουν τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους περνάμε την καθημερινότητά μας. Των φίλων μας, των συγγενών μας. Τις δικές μας. Η «κακιά στιγμή» δεν έχει ονοματεπώνυμο και τραπεζικό λογαριασμό. Η «κακιά στιγμή» είναι ίδια για όλους.

Σημείωση:
Σήμερα, λίγο μετά την… επανάσταση Μητσοτάκη στο ΕΣΥ, ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Χάρης Λυδάκης, παραιτείται καταγγέλλοντας δημόσια τη διάλυση που παρέλαβε…»

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *