Δεκάδες είναι οι οικογένειες Ισραηλινών που θέλοντας να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου και αναζητώντας παράλληλα ασφάλεια, επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κατοικήσουν σε αυτή για όσο χρειαστεί.  

Συνήθως πρόκειται για νεαρές γυναίκες οι όποιες έρχονται στη Θεσσαλονίκη με τα παιδιά τους, συχνά μωρά, έχοντας αφήσει πίσω τους συζύγους τους για να πολεμήσουν. Μάλιστα δεν λείπουν, όπως λένε καλοί γνώστες της διαμορφωθείσας κατάστασης, Ισραηλινοί που ήταν στη χώρα μας για διακοπές όταν ξέσπασε ο πόλεμος και οι σύζυγοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους  αφήνοντας στην Ελλάδα την υπόλοιπη οικογένεια μέχρις ότου ηρεμήσει η κατάσταση, κάτι που ουδείς γνωρίζει πότε θα συμβεί.    

Την ίδια ώρα πέρα από τη ζήτηση για τη μίσθωση κατοικιών έντονη κινητικότητα υπάρχει για Airbnb, με την ημέρα αποχώρησης από αυτά να μην είναι ξεκάθαρη, καθώς η ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ανεβαίνει συνεχώς με τον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς να βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Ζητούμενο για όσους αναζητούν κατοικία στη Θεσσαλονίκη είναι να βρουν επιπλωμένα διαμερίσματα, τα οποία θα τους… περιμένουν όταν θα φτάσουν στην πόλη και δεν θα αναγκαστούν να αναζητήσουν στέγη την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι λόγοι που επιλέγουν τη χώρα μας και δη τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσουν ένα διάστημα μακρυά από τα τύμπανα του πολέμου είναι η εγγύτητα στη χώρα τους αλλά και το σχετικά καλό κόστος διαμονής.

«Σπασμωδικές κινήσεις»

Την ίδια ώρα κάποιοι Ισραηλινοί, που είχαν αποκτήσει στο παρελθόν κάποιο επενδυτικό ακίνητο στην πόλη, και δεν το εκμεταλλεύονται αυτό το διάστημα, το έχουν μετατρέψει σε… καταφύγιο τους, μέχρις ότου ηρεμήσει η κατάσταση στη χώρα τους.

Παράλληλα όπως λένε μεσίτες της Θεσσαλονίκης υπάρχουν και οι …σπασμωδικές κινήσεις από κάποιους επενδυτές. Στην ερώτηση «τι εννοούν σπασμωδικές;» απαντούν πως πρόκειται για Ισραηλινούς που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάποιο ακίνητο, αλλά είχαν ζητήσει χρόνο για να σκεφτούν αν τελικά θα προχωρήσουν στην αγορά, ωστόσο, με το ξέσπασμα του πολέμου επικοινώνησαν και είπαν πως θα το αγοράσουν προκειμένου να έχουν ένα ακίνητο σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *