Μέλη των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επιδρομή της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου συνάντησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο Γκάλαντ σημείωσε ότι είναι πιο πιθανό να απελευθερωθούν οι όμηροι να απελευθερωθούν μέσω της στρατιωτικής πίεσης στη Χαμάς παρά με μια μεγάλη ανταλλαγή ομήρων και κρατούμενων.

בפגישה עם משפחות החטופים והנעדרים, הדגשתי בפניהם את עומק המחויבות האישית שלי, ושל מערכת הביטחון כולה, לביצוע המשימה הלאומית החשובה: השבת החטופים לחיק יקיריהם.⁰ אני עוסק בנושא בכל יום, החטופים והנעדרים בליבי ובמחשבותיי. אני נחוש לנצח במלחמה, והשבת החטופים היא חלק מהניצחון. pic.twitter.com/YQC8yaHTKj— יואב גלנט – Yoav Gallant (@yoavgallant) October 29, 2023

Σύμφωνα με τον Γιόαβ Γκάλαντ, η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για κάτι τέτοιο.

Ο υπουργός Άμυνας συνάντησε τους συγγενείς των ομήρων μετά τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου που έκανε το ίδιο το Σάββατο.

«Οι ιστορίες που δημοσιεύει η Χαμάς είναι μέρος των ψυχολογικών της παιχνιδιών… Η Χαμάς χρησιμοποιεί κυνικά αυτούς που μας είναι αγαπητοί, καταλαβαίνουν τον πόνο και την πίεση», δήλωσε ο Γκάλαντ στους συγγενείς ορισμένων από τους 239 ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι αν η Χαμάς ήθελε μια ανταλλαγή «όλοι για όλους» θα γινόταν, αλλά δεν θέλει, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *