«Η επίθεση έγινε στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής και ακόμα οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές δεν έχουν πάρει κατάθεση από τον άνθρωπο», τονίζει ο δικηγόρος του 35χρονου που δέχθηκε άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα, από ομάδα 30 ατόμων, έξω από κατάστημα εστίασης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Θοδωρής Καραγιάννης επισημαίνει ότι υπάρχει «βαριά αμέλεια και το γεγονός υποτιμάται από τις Αρχές και δε γνωρίζω ποιος είναι ο σκοπός. Δε ξέρω αν σκοπός είναι να τελειώσει το Αυτόφωρο για να μη μπορούν να γίνουν συλλήψεις, αλλά, μετά από τόσες ώρες, ότι δεν έχουν πάρει κατάθεση από έναν άνθρωπο που είναι σπίτι του, κλινήρεις και λέει “ελάτε να μου πάρετε κατάθεση”, για εμένα δηλώνει μια βαριά παθογένεια».

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το θύμα της άγριας επίθεσης που δέχθηκε από ομάδα 30 ατόμων και φέρεται να τον χτύπησαν με σίδερα, τσεκούρια και τέιζερ οι 10-12 εξ αυτών, καλεί τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει.

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης:

«Αποδεδειγμένα η αστυνομία έχει κάποιου είδους ευθύνη τον Αύγουστο με τον θάνατο του Μιχάλη, του οπαδού της ΑΕΚ. Εδώ πέρα αποφεύχθηκε το δυσάρεστο χάρη στους πολίτες, χάρη στην παρέμβαση τρίτων. Τουλάχιστον στην διερεύνηση της υπόθεσης θα πρέπει κάποιοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», σημειώνει.

Περιγράφοντας πως έγινε η βάρβαρη επίθεση εναντίον του εντολέα του, ο κ. Καραγιάννης αναφέρει ότι ήταν 5 το πρωί, όταν ο 35χρονος βγήκε από το κατάστημα στο οποίο έπινε ποτό με την παρέα του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ξαφνικά του όρμησε μία ομάδα 30 ατόμων συνολικά, όπου οι 10-12 τον χτυπούσαν. “Είχαν τσεκούρια, τέιζερ, αλυσίδες και οι υπόλοιποι είχανε πυρσούς και φωνάζανε συνθήματα κατά της ομάδας που υποστηρίζει ο παθόν”, λέει.

Προσθέτει, δε, ότι οι δράστες χτυπούσαν σε ζωτικά σημεία του σώματος και ο 35χρονος έβαλε τα πόδια και τα χέρια του μπροστά για να καλυφθεί, για αυτό και φέρει τραύματα σε αυτά τα σημεία. «Το ενδεικτικό της κατάστασης και της βούλησης των δραστών είναι ότι αφού σταμάτησαν και φύγανε μετά κάποιοι εξ αυτών ξανά όρμησαν και ξανά επενέβησαν οι θαμώνες πια του μαγαζιού και τον σώσανε».

Ο δικηγόρος του θύματος αναρωτιέται «πώς γίνεται 12 άτομα να κυκλοφορούνε με τσεκούρια κυκλοφορούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», ενώ το χαρακτηρίζει το γεγονός πρωτόγνωρο καθώς «σε άλλου είδους εγκλήματα δε βλέπουμε να κυκλοφορεί κόσμος με τσεκούρια στο κέντρο της πόλης».

πρώτο θέμα και the opinion

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *