Απορρίπτει η Χαμάς τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι κρύβει τα κέντρα διοίκησής της κάτω από το νοσοκομείο  Σιφά της Γάζας. Τη συγκεκριμένη κατηγορία, μάλιστα, την χαρακτηρίζει «άτοπη».

Η Χαμάς διαψεύδει το Ισραήλ για κέντρο διοίκησής της κάτω από νοσοκομείο

Ο Izzat al-Rishq, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «αυτά τα ψέματα αποτελούν προοίμιο για μια νέα σφαγή εναντίον του λαού μας, μεγαλύτερη από εκείνη του νοσοκομείου al-Ahli Baptist», αναφερόμενος στην έκρηξη της 17ης Οκτωβρίου που θεωρείται ευρέως ότι προκλήθηκε από μια άστοχη εκτόξευση ρουκέτας της Ισλαμικής Τζιχάντ, για την οποία η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις  (IDF) κατηγορούν τη Χαμάς ότι έχει τα κέντρα διοίκησής  της κάτω από το Νοσοκομείο Σίφα. Τη συγκεκριμένη κατηγορία εξαπέλυσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων, εκπρόσωπος των IDF αντιπτέραρχος Daniel Hagari, προσθέτοντας  η Χαμάς διαθέτει αρκετά υπόγεια συγκροτήματα κάτω από το Shifa – το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας – τα οποία χρησιμοποιούνται από τους ηγέτες της  για να κατευθύνουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Ο ίδιος σημειώνει ότι: «Έχουμε συγκεκριμένες αποδείξεις ότι εκατοντάδες τρομοκράτες κατέκλυσαν το νοσοκομείο για να κρυφτούν εκεί μετά τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου».

IDF says Hamas uses Shifa Hospital in Gaza as underground base.
IDF claims there are several underground complexes used by Hamas to direct their activities and a tunnel that reaches the hospital, and allows entrance to the Hamas headquarters without going through the hospital. pic.twitter.com/4MakZfG3Ud
— Clash Report (@clashreport) October 27, 2023

Συνεχίζει λέγοντας  ότι το Ισραήλ έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν αρκετές σήραγγες που οδηγούν στην υπόγεια βάση από έξω από το νοσοκομείο, έτσι ώστε οι αξιωματούχοι της Χαμάς να μην χρειάζεται να εισέλθουν στο νοσοκομείο για να φτάσουν σε αυτό. Αλλά ο Hagari προσθέτει ότι υπάρχει επίσης μια είσοδος στο υπόγειο συγκρότημα μέσα από έναν από τους θαλάμους.

Η Χαμάς δρα μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Shifa – και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα – με ένα δίκτυο  τούνελ», λέει. «Το Σίφα δεν είναι το μοναδικό νοσοκομείο – είναι ένα από τα πολλά. Η χρήση των νοσοκομείων από τη Χαμάς είναι συστηματική».

Επιπλέον, σύμφωνα με τις IDF, η εσωτερική ασφάλεια της Χαμάς έχει ένα κέντρο διοίκησης μέσα στο νοσοκομείο Shifa, από το οποίο κατευθύνει τα πυρά ρουκετών κατά του Ισραήλ και αποθηκεύει όπλα.

במסגרת תדריך מיוחד לתקשורת הבין לאומית חשף דובר צה”ל מידע רב המוכיח כי חמאס משתמש בשגרה ובחירום בתשתיות הומניטריות ברצועת עזה לטובת פעילות הטרור שלו תוך שהוא מנצל את המחסה ההומניטארי לטובת הגנת מחבליו וראשי ארגון הטרור >> pic.twitter.com/oiHQQYIvHg
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) October 27, 2023

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *