από αριστερά: Ε. Προδρόμου,Γενική Δ/ντρια BMS Greece,
Αθ. Παππά, Πρόεδρος Ελ. Εταιρείας Εμμηνόπαυσης & Επισκέπτρια Υγείας, Φ. Χρίστη, Events & Meetings Senior Specialist, BMS, Ζέφη Βλαχοπιώτη Market Access Lead BMS & B–NOW Greece Executive Sponsor. BMS

Κάθε γυναίκα θα περάσει κατά τη διάρκεια της ζωής της από την εμμηνόπαυση, από αυτό το σημαντικό βιολογικό σταθμό όπου πρέπει να αντιμετωπίσει πολλές σωματικές, ψυχικές αλλά και γνωσιακές αλλαγές.

Ωστόσο, η έλλειψη ορθής πληροφόρησης δυσκολεύει τη διαχείριση των αλλαγών αυτών, τόσο από τις ίδιες τις γυναίκες όσο και από το περιβάλλον τους, καλλιεργώντας παράλληλα λανθασμένες αντιλήψεις, όπως για παράδειγμα, ότι εμμηνόπαυση σημαίνει γήρας ή ότι οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες δεν μπορούν να έχουν παραγωγική και ενεργό επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Τα παραπάνω στοιχεία, ακούστηκαν στη διάρκεια εσωτερικής ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα την Εμμηνόπαυση, που οργάνωσε η Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας, με στόχο την έμπρακτη υποστήριξη και ενδυνάμωση του γυναικείου προσωπικού της και όχι μόνο.

Στόχος επιπλέον της ενέργειας, ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, γι’ αυτήν την απόλυτα φυσιολογική βιολογική διαδικασία η οποία όμως, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να περιβάλλεται από παρανοήσεις και προκαταλήψεις.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης (18 Οκτωβρίου) από την Ομάδα Εργαζομένων B-NOW Greece, μέλος του παγκόσμιου Δικτύου Γυναικών της Bristol Myers Squibb B-NOW με αποστολή να διασφαλίζει ότι όλες οι γυναίκες της εταιρείας έχουν ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης και συνεισφοράς στην αποστολή του οργανισμού.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε η κυρία Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και Επισκέπτρια Υγείας, η οποία μετέφερε τις γνώσεις και την εμπειρία της, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες την περίοδο της εμμηνόπαυσης, με έμφαση στον τρόπο ζωής και τις υγιεινές συνήθειες. Μάλιστα η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα υγιεινό ελαφρύ γεύμα, για να υπενθυμίσει τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κυρία Παππά «δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές σε αυτό το στάδιο, αλλά να μαθαίνουμε για αυτές και να εφαρμόζουμε τρόπους για να περάσουμε με επιτυχία στο επόμενο στάδιο ζωής». Γυναίκες και άνδρες απεύθυναν στην κυρία Παππά τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες τους στις οποίες απάντησε με ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση. Σημειώνεται ότι υπήρχε δυνατότητα ανώνυμης υποβολής των ερωτήσεων, ώστε οι συμμετέχοντες να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση στην εκδήλωση επιβεβαίωσε τόσο την ανάγκη των εργαζομένων για ενημέρωση σχετικά με το θέμα, όσο και την επιτυχία της στρατηγικής επένδυσης BMS στην ενδυνάμωση του γυναικείου ανθρώπινου δυναμικού της. Η κυρία Ζέφη Βλαχοπιώτη, B-NOW Executive Sponsor για την Ελλάδα, δήλωσε: «Η BMS παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να επενδύει σε ενέργειες που προάγουν μια κουλτούρα συμπερίληψης και ισότητας των φύλων στην εργασία αλλά και ενασχόλησης με ζητήματα που στο παρελθόν μπορεί να θεωρούνταν έως και απαγορευτικά να μιλάει ανοιχτά κανείς γι’ αυτά».

Παράλληλα, η κυρία Φωτεινή Χρίστη, B-NOW Ambassador για την Ελλάδα, σημείωσε: «Η επιτυχία της εκδήλωσης στην κατάρριψη των προκαταλήψεων και στην βαθύτερη κατανόηση σχετικά με την εμμηνόπαυση καταδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον όπου όλοι οι άνθρωποί μας μπορούν να αισθάνονται άνετα να συζητούν οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί».

Η εκδήλωση ακολούθησε την πρόσφατη έναρξη της πρωτοβουλίας «Be My Support», η οποία παρέχει δωρεάν προϊόντα εμμήνου ρύσεως σε όλες τις γυναίκες της BMS και αποτελεί μέρος συνεχιζόμενων δράσεων για ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης, με έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Και οι δύο πρωτοβουλίες, τονίζουν οι επικεφαλής της BMS, αν και απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες γυναικών, μοιράζονται τον κοινό στόχο της προώθησης της συμπεριληπτικότητας και της ευημερίας, ενώ υπογραμμίζουν επίσης την ακλόνητη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε τις γυναίκες συναδέλφους μας.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *