Οι εξελίξεις στη Γάζα αφορούν το μέλλον της Τουρκίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος έκανε λόγο για «παιχνίδι» που παίζεται όχι μόνο κατά των Παλαιστινίων, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας.

Ο Φαχρετίν Αλτούν συνέδεσε απόλυτα τα τουρκικά συμφέροντα με ότι συμβαίνει στη Γάζα. Η τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το παιχνίδι που παίζεται στη Γάζα δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των Παλαιστίνιων αδελφών μας εκεί, είναι ένα παιχνίδι που παίζεται εις βάρος ολόκληρης της περιοχής και ιδιαίτερα της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Αλτούν σύμφωνα με την ΕΡΤ προσθέτοντας με νόημα: «Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι στρατηγικά απαραίτητο να χαλάσουμε αυτό το παιχνίδι για την ανεξαρτησία της Τουρκίας, τη σταθερότητα της Τουρκίας και το μέλλον της Τουρκίας».

Τόσο ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την αμερικανική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τη στήριξη που παρέχει στο Ισραήλ.

Μιλώντας προ ημερών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο πρόεδρος Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ χωρίς να τις κατονομάζει: «Οι δράστες πίσω από τη σφαγή στη Γάζα είναι εκείνοι που παρέχουν απεριόριστη υποστήριξη στο Ισραήλ. Απευθύνω έκκληση σε όσους τους ενθαρρύνουν. Όσο πεθαίνουν άμαχοι στη Γάζα, τα αεροπλάνα και τα πλοία που στέλνονται στην περιοχή μας δεν θα φέρουν ειρήνη».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *