Ένα ανηλεές σφυροκόπημα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας είναι σε εξέλιξη, κάνοντας ξεκάθαρο ότι εντείνονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις των Ισραηλινών. Οι ώρες είναι δραματικές στη Γάζα, όπου ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι από απόψε κιόλας οι χερσαίες δυνάμεις του, επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει. 

Ο ισραηλινός στρατός «θα επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του απόψε το βράδυ», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, καλώντας τους κατοίκους της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια.

Ο εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «είναι προετοιμασμένες σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουν την ασφάλεια του Ισραήλ». Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θεωρεί «εθνικό καθήκον» την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

Τα πλήγματα στη Γάζα έχουν αυξηθεί «κατά πολύ» και θα συνεχιστούν, πρόσθεσε ο υποναύρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε την Πόλη της Γάζας και τα περίχωρά της», είπε στην ανακοίνωση που έκανε από τηλεοράσεως. Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σημειώνονται σφοδροί βομβαρδισμοί που ξεκίνησαν περίπου στις 19.00 (ώρα Ελλάδας και τοπική).

Aνταποκριτής του NBC News μεταδίδει από τα σύνορα Ισραήλ – Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε δύο χερσαίες εισβολές στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του, ακούγονται εμφανή πυρά πυροβολικού από ισραηλινά άρματα μάχης που βομβαρδίζουν τη Γάζα.

Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς ανακοίνωσε απόψε ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων» αναφέρεται στην ανάρτηση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ στην πλατφόρμα Telegram.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *