Ο ισραηλινός στρατός (IDF) υποστηρίζει ότι κάτω από νοσοκομείο στη Γάζα, η Χαμάς έχει στήσει ένα ολόκληρο κέντρο διοίκησης, όπου αποθηκεύει οπλισμό και δίνει εντολές για ρίψεις ρουκετών στο Ισραήλ. Το νοσοκομείο φιλοξενεί εκατοντάδες ασθενείς και ιατρικό προσωπικό.

Ωστόσο, η Χαμάς απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ. Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση, που έχει την εξουσία στη Γάζα, διέψευσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός.«Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης», δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι «ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα» του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.

Υπάρχουν πληροφορίες για νέα επίθεση με ρουκέτες από την Χαμάς στο νότιο Ισραήλ. Όπως έγινε γνωστό, ακούγονται εκρήξεις κοντά στην πόλη Άσκελον, με τον τρόμο και τον φόβο για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή να παραμένει.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν νυχτερινή επιδρομή στη βόρεια Γάζα, «στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια του πολέμου».

Η ταξιαρχία Givati των IDF χρησιμοποίησε άρματα μάχης στο πλαίσιο της επιχείρησης και οι στρατιώτες εγκατέλειψαν την περιοχή μόλις αυτή ολοκληρώθηκε, πρόσθεσε ο στρατός.

Η επιδρομή δεν πιστεύεται ότι αποτελεί μέρος της πολυαναμενόμενης χερσαίας εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα, αλλά έρχεται εν μέσω αυξημένων προσδοκιών για μια κλιμάκωση της επίθεσης των IDF στον θύλακα.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *