Οριστικά και αμετάκλητα πλέον η Γερακίνα Μπισμπινά είναι η νέα δήμαρχος Δέλτα.

Το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης που είχε ζητήσει από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης τόσο η ίδια, όσο και ο συνδυασμός του Νάκου Δημητριάδη, ο οποίος είχε έρθει δεύτερος στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, άλλαξε μόνο τη διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων και όχι τη σειρά κατάταξής τους.

Υπενθυμίζεται ότι τους δύο υποψήφιους που αναμετρήθηκαν στις 15 Οκτωβρίου χώριζε, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών 68 ψηφοδέλτια, ωστόσο ακόμα και στο επιτελείο της κ. Μπισμπινά τα στοιχεία από τους εκλογικούς του αντιπροσώπους έδειχναν ότι η διαφορά ήταν μικρότερη, της τάξης των 50 ψήφων.

Διαβάστε – Θεσσαλονίκη: Επανακαταμέτρηση των ψήφων στον δήμο Δέλτα

Με την επανακαταμέτρηση τελικά η διαφορά αυτή διευρύνθηκε κατά 3 ψήφους κι έφτασε τις 53, οριστικοποιώντας και το αποτέλεσμα της κάλπης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το σύνολο των άκυρων ψηφοδελτίων το 60% ανήκαν στην παράταξη της Γερακίνας Μπισμπινά και το 40% στον συνδυασμό του Νάκου Δημητριάδη. Έτσι, η κ. Μπισμπινά θα είναι από την 1η Ιανουαρίου η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στον δήμο Δέλτα.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *