Το μαρτύριο της «σταγόνας» συνεχίζει το Ισραήλ αναφορικά με τη χερσαία εισβολή που σκοπεύει να πραγματοποιήσει στη Γάζα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις εκκλήσεις προς τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να το ξανασκεφτεί.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) θα προχωρήσουν «σύντομα» σε χερσαία επέμβαση, ενώ τόνισε πως ο βασικός στόχος του στρατού είναι η καταστροφή των τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς στη Γάζα.

Η χερσαία εισβολή θα περιλαμβάνει μεγάλες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιδρομές και «θα πάρει πολύ χρόνο», είπε ο Γκάλαντ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος λέει ότι θα ακολουθήσει μια τρίτη φάση μαχών χαμηλότερης έντασης, καθώς το Ισραήλ καταστρέφει «θύλακες αντίστασης».

Ο Γκάλαντ ανέφερε ότι το Ισραήλ πιστεύει πως η Χαμάς θα κατάσχει κάθε καύσιμο που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Για τον αέρα χρειάζονται πετρέλαιο – Για το πετρέλαιο χρειάζονται εμάς»

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί γεννήτριες για να αντλεί αέρα στις σήραγγες εκατοντάδων μιλίων, οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας έδειξε στους δημοσιογράφους εναέρια πλάνα από αυτό που υποστήριξε ότι είναι ένα δίκτυο τούνελ, τα οποία χτίστηκε ακριβώς δίπλα σε ένα νοσοκομείο.

«Για τον αέρα χρειάζονται πετρέλαιο. Για το πετρέλαιο χρειάζονται εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *