// ΔΗΜΟΦΙΛΗ 27.10.23, 17:43Ενσυναίσθηση από Στέφανο Κασσελάκη: “Θέμα ανθρωπιάς αλλά και κοινής λογικής η στήριξη του ΕΚΑΒ” 27.10.23, 16:44Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέλαβε το “χρίσμα” του “καραμανλισμού”: Νέα “κίτρινη κάρτα” σε Μητσοτάκη για “απονεοδημοκρατικοποίηση” της ΝΔ … ενόψει ευρωεκλογών 27.10.23, 15:17Είναι βαθύ το … “σαράκι”! Παραιτήθηκε o Γραμματέας Νομαρχιακής Ημαθίας που θα υποδεχόταν ως νέο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη 17.10.23, 22:23Δυστυχώς … λουτρό αίματος στη Γάζα! Πάνω από 500 νεκροί από επίθεση σε Νοσοκομείο – Βίντεο σοκ από τη στιγμή τοθ βομβαρδισμού 10.10.23, 14:02Τους τα είπε μες την έδρα τους! Κασσελάκης στον ΣΕΒ: “Δίκαιη κοινωνία με νέο κοινωνικό συμβόλαιο”

Σχεδόν τρεις ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί τελικά να ληφθεί η γνώμη της ΚΕ και μετά να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή!

Πρόκειται για μια μομφή κατά του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα που την είχε συστήσει

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα, αποφάσισε να…. ζητήσουν τη γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής τους ΣΥΡΙΖΑ – όπως προβλέπει το καταστατικό – και στη συνέχεια θα συνεδριάσουν εκ νέου.

Στην ουσία δηλαδή, η Επιτροπή αυτοκαταργήθηκε!

Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ:

Άρθρο 19 – Επιτροπή Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποτελείται από δεκαπέντε (15) μέλη, με τους/τις αναπληρωματικούς τους, που εκλέγονται από το συνέδριο του κόμματος, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με ισότιμη αντιπροσώπευση των φύλων. Προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας για την Επιτροπή είναι η συμπλήρωση τουλάχιστον πέντε (5) ετών ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ασυμβίβαστη με οποιοδήποτε άλλο δημόσιο ή κομματικό αξίωμα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας συντάσσει Κανονισμό Λειτουργίας και Κώδικα Δεοντολογίας, τους οποίους υποβάλει προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή. Η Επιτροπή Δεοντολογίας μεριμνά για την τήρηση του καταστατικού και τη συμμόρφωση των μελών με τις αρχές του κόμματος, όπως αυτές περιγράφονται στο Καταστατικό και στον Κώδικα Δεοντολογίας. Διαπιστώνει παραβιάσεις του καταστατικού και των κανόνων δεοντολογίας και επιβάλλει τις εξής κυρώσεις, ανάλογα με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος: (α) Σύσταση, (β) Επίπληξη, (γ) Αναστολή της ιδιότητας του μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τον έναν (1) χρόνο, (δ)Διαγραφή. Ειδικά για τις κυρώσεις της αναστολής και της διαγραφής απαιτείται πριν την λήψη απόφασης, γνώμη του ανώτατου οργάνου (ΟΜ, ΝΕ ΚΕ) στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος. Η Επιτροπή Δεοντολογίας επιλαμβάνεται μιας υπόθεσης: (α) αυτεπαγγέλτως, (β) μετά από καταγγελία του παθόντος/της παθούσας, όταν η αντικαταστατική ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά προσβάλλει τα δικαιώματα άλλου μέλους που κατοχυρώνονται στο παρόν καταστατικό, (γ) μετά από παραπομπή από: την ΟΜ στην οποία ανήκει ο ελεγχόμενος/η ελεγχόμενη. την ΝΕ στην οποία ανήκει ή υπάγεται ο ελεγχόμενος/η ελεγχόμενη. την ΚΕ, τον Γραμματέα ή τον Πρόεδρο του κόμματος. Η Επιτροπή Δεοντολογίας κρίνει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό τα πειθαρχικά παραπτώματα των μελών του Κόμματος. Ειδικά στην περίπτωση επιβολής αναστολής της ιδιότητας του μέλους ή διαγραφής, αποφασίζει με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της. Τα πορίσματά της διαβιβάζονται στον Γραμματέα της ΚΕ, ο οποίος και ενημερώνει σχετική την Πολιτική Γραμματεία. Τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας εκλέγονται για μία θητεία.

Πηγή: iefimerida.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *