Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, ο ελληνικός τουρισμός άρχισε να παίρνει και πάλι τα πάνω του το 2022. Φέτος όμως, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και δείχνει να ξεπερνάει το 2019 και τα προ covid επίπεδα.

Η Ελλάδα παγκοσμίως περιγράφεται ως μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου. Δεν αρκούν όμως μόνο οι φυσικές ομορφιές για να επισκεφθεί κάποιος έναν προορισμό. Πόσο μάλλον όταν θα αναγκαστεί να ξοδέψει αρκετά χρήματα.

Η Ελλάδα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα brand name στον τουριστικό κλάδο. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη έρχονται για να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στην χώρα μας. Ένας εξίσου σημαντικός λόγος για τους επισκέπτες είναι η ποιότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, η σχέση ποιότητας τιμής, η εξυπηρέτηση, το φαγητό και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ικανοποίηση των τουριστών. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην έρευνα συμμετέχουν μεγαθήρια όπως η Ιταλία και η Γαλλία το επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση τόσο τον μήνα Αύγουστο όσο και συνολικά το 2023 με 86% και 87% αντίστοιχα στον γενικό δείκτη ικανοποίησης.

Ακολουθούν κατά σειρά Κύπρος, Ιταλία και Ισπανία, Τουρκία και στην τελευταία θέση η Γαλλία.Το 2022, η Ελλάδα ήταν και πάλι πρώτη αλλά μοιραζόταν την κορυφή με την Κύπρο.

Στον δείκτη εξυπηρέτησης η Ελλάδα κερδίζει και πάλι την πρωτιά, ενώ στην σχέση ποιότητας τιμής έρχεται τρίτη πίσω από Τουρκία και Κύπρο.

Άλλη μια πρωτιά έρχεται για την Ελλάδα στην κατηγορία φαγητό ποτό με δείκτη ικανοποίησης 85%, όπου μοιράζεται την κορυφή με την Τουρκία.

Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Ελλάδα τόσο στην κατηγορία δωματίου όσο και στην κατηγορία τοποθεσία.

Στο κριτήριο της καθαριότητας η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 89%, ενώ στην πρώτη θέση της συγκεκριμλενης κατηγορίας βρίσκεται η Κύπρος.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *