Βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη μηνυτήρια αναφορά Σαρακιώτη – Κόκκαλη για απόπειρα εξαπάτησης των εκλογέων στη Θεσσαλία, καθώς σε επίσκεψή του στη Λάρισα λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών συνέδεσε την πορεία των αποζημιώσεων όσων επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Βουλή: Ζητά και τα ρέστα ο Αυγενάκης μετά την απόπειρα εκλογικής εξαπάτησης των Θεσσαλών (Video)

«Δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζουμε όλοι την κρίση (στη Θεσσαλία) από την ίδια οπτική γωνία» είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε: «Κάποιοι βλέπουν την τραγωδία της Θεσσαλίας ως ευκαιρία για πολιτική επιβίωση. Ο θεσσαλικός κάμπος μετά τον Daniel γέμισε με βούρκο και λάσπη. Κάποιοι θέλησαν τα υλικά αυτά να τα μεταφέρουν και στην πολιτική, διαστρεβλώνοντας συστηματικά δηλώσεις υπουργών -φυσικά και εμού- και αναζητώντας σανίδα σωτηρίας από την “καταιγίδα Στέφανος” που έχει πλήξει το κόμμα σας».

Ισχυρίστηκε δε ότι συνέδεσε τις εκλογές με την «απόδοση της διοικητικής μηχανής της περιφέρειας», ενώ χαρακτήρισε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τραγικούς» επειδή -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- η μηνυτήρια αναφορά αποσκοπούσε να αποπροσανατολίσει από τα εσωτερικά προβλήματα του κόμματος. «Αντί να τρέχετε στη δικαιοσύνη και να αναζητείτε τρόπους για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, να αναλώσετε τον χρόνο σας κάνοντας εποικοδομητικές προτάσεις υπέρ του λαού της Θεσσαλίας» κατέληξε.

Τούτων δοθέντων, αξίζει να υπενθυμιστούν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Αυγενάκη από τη Λάρισα στις 11 Οκτωβρίου:

«Σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη στήριξη των πληγέντων. Κι εμείς ως αρμόδιο υπουργείο για τους αγρότες υπολογίζουμε, κ. Περιφερειάρχα, στη συμβολή σας για την ταχύτητα υλοποίησής τους. Άλλωστε η εμπειρία και η γνώση του εγγυάται την γρήγορη και ανεμπόδιστη και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα, εφαρμογή των δράσεων και πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει. Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *