Είχε τοποθετηθεί στις 17 Οκτωβρίου όταν ο Χρυσοχοΐδης “ξήλωσε” τον διοικητή, λόγω του λουκέτου στα τακτικά χειρουργεία. Ποιος αναλαμβάνει καθήκοντα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Αλλά προέρχονται από πολύ πιο ψηλά, καθώς από τη διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ Κρήτης) δόθηκαν πρόσφατα εντολές στον εκτελών χρέη διοικητή και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσία Χαράλαμπο Λυδάκη, για μετακινήσεις γιατρών από το «Βενιζέλειο» του Ηρακλείου προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ο κ. Λυδάκης όχι απλώς αρνήθηκε να στείλει συγκεκριμένη γιατρό που ζητήθηκε από την ΥΠΕ, αλλά ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη να καλύψει το κενό για το καλό των ασθενών, όμως παράλληλα παραιτήθηκε, καθώς κάτι τέτοιο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, με πρώτο την ασφάλεια των ασθενών.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Συγκεκριμένα, στις 23 Οκτωβρίου, ο κ. Λυδάκης είχε αποστείλει στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έγγραφο με το οποίο ζητούσε την αναστολή μετακινήσεων Παθολόγων σε δομές εκτός «Βενιζελείου».

Στο έγγραφο υπογράμμιζε ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης «θα προκαλέσει επισφάλεια στην εφημεριακή δυνατότητα και συμβατική πρωινή κάλυψη ιδίων αναγκών των τμημάτων».

Άλλωστε, πρόσφατα έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Εισαγγελίας, καθώς, όπως υποστηρίζεται, όλες αυτές οι μετακινήσεις υπό καθεστώς  «αποφασίζουμε και διατάζουμε»,  οδηγούν νευραλγικές κλινικές σε επισφαλή λειτουργία και κινδύνους για τους ασθενείς.

Εντούτοις, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ συνέχισε την τακτική αυτή, ενδεχομένως με εντολές άνωθεν και έτσι υπήρξε νέα πίεση για μετακινήσεις γιατρών τις τελευταίες ημέρες.

Ως εκ τούτου, ο κ. Λυδάκης απέστειλε εγγράφως την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας και στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ.

Η επιστολή παραίτησης του εκτελών χρέη διοικητή στο «Βενιζέλειο»

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως

ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον

αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή

Ο εκτελών χρέη Διοικητή

Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης

Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας

Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής»

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *