Η Ferrari 250 GTO του 1962 με την σπάνια ιστορία είναι έτοιμη να «σπάσει τα ταμεία» σε δημοπρασία.

Η Ferrari 250 GTO αποτελεί με διαφορά το πιο ακριβό ιστορικό αυτοκίνητο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Στους οίκους δημοπράτησης όταν εμφανίζεται ένα από τα ιταλικά μοντέλα πάντα «χτυπάει» απίστευτα νούμερα που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι μια 250 GTO κατέχει το ρεκόρ πώλησης καθώς το 2018 άγγιξε την τιμή των 45,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόσφατα όμως εμφανίστηκε μια Ferrari 250 GTO η οποία απειλεί να σπάσει το ρεκόρ του 2018. Η σπάνια αυτή 250 GTO έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία, κυρίως μέσα από τις πίστες αγώνων. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο Μαρανέλο το 1962 και είχε μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την κλασική 250 GTO που ήταν ο κινητήρας.

Η Ferrari, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές στους κανονισμούς του 1962 στο πρωτάθλημα αντοχής αποφάσισε να εγκαταλείψει τον V12 κινητήρα των 3.0 λίτρων και να τοποθετήσει έναν V12 4.0 λίτρων κάτω από το καπό της Ferrari. Το αυτοκίνητο δεν δόθηκε σε κανέναν ιδιώτη και η εργοστασιακή ομάδα μόνο αγωνίστηκε με αυτό το μοντέλο.

Εκείνη τη χρονιά κατάφερε να κερδίσει τα 1.000 χιλιόμετρα του Νίρμπουργκρινγκ, αλλά στο Λε Μαν ο κινητήρας των 390 ίππων δεν άντεξε με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Μετά το τέλος της αγωνιστικής του πορείας η Ferrari αποφάσισε να επαναφέρει τον κινητήρων των 3.0 λίτρων και να το πουλήσει σε ιδιώτη. Μετά από πολλές αλλαγές χεριών το αυτοκίνητο έπεσε στα χέρια ενός συλλέκτη ο οποίος αποφάσισε τελικά να το βγάλει στο σφυρί μέσω της RM Sotheby’s.

Την Ferrari ακολουθούν όλα τα έγγραφα πιστοποίησης και παρουσίας στους αγώνες και αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *