Έρχεται νέα επιδότηση για το ρεύμα. Ποιους αφορά και πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τα… καλά νέα βγήκαν από τις Βρυξέλλες όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι πράγματι θα γίνει παρέμβαση για το θέμα των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα και θα επιδοτηθούν οι οικονομικά ευάλωτοι.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι έχουν μελετήσει από πέρυσι ότι υπήρξε αδικία σε όσους θερμαίνονται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια και αυτοί θα λάβουν την ενίσχυση.

«Η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει μέσα από τις πρωτοβουλίες για το επίδομα θέρμανσης. Πολλά νοικοκυριά τα οποία θερμαίνονται με πετρέλαιο με φυσικό αέριο, θα μπορέσουν να καλυφθούν με αυτή την παρέμβαση ανάλογα πάντα με το πού βρίσκονται και το πόση ενέργεια καταναλώνουν για να θερμανθούν. Μία σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή η μεγαλύτερη εξειδίκευση στην στήριξη ανάλογα με το που κάνει περισσότερο η λιγότερο κρύο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέχισε λέγοντας: «Όμως, έχουμε εντοπίσει ότι υπήρξε μια μεγάλη αδικία σε αυτή τη στήριξη και έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα νοικοκυριά που θερμαίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, δεν είχαν καμία στήριξη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Ενέργειας σχετικά με το νέο πλαίσιο στήριξης για τα νοικοκυριά που θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αυτή είναι μια «δίκαιη και σωστή» παρέμβαση καθώς «θα φτάνουμε προς το τέλος του έτους και οι οριζόντιες επιδοτήσεις στο ρεύμα θα φθίνουν». 

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *