Η Mobility 2023, η σημαντική έκθεση για την ηλεκτροκίνηση και τη μικροκινητικότητα, διεξάγεται στο Golden Hall και σε αυτή υπάρχουν πολλά και σημαντικά νέα μοντέλα. Το νέο Kia EV9 παρουσιάζεται επίσημα στην Ελλάδα και αναμφισβήτητα θα είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Η καινούργια εποχή για την Kia έχει εδραιωθεί για τα καλά, πλέον. Ιδίως την τελευταία τριετία έχουμε δει τη σημαντική εξέλιξη στα μοντέλα της και ιδίως στα αμιγώς ηλεκτρικά.

Δεν υπάρχει καλύτερος και πειστικότερος τρόπος να το καταλάβουμε αυτό από το EV9. Ένα πληθωρικό σε κάθε τομέα του, εντυπωσιακό και έξυπνα δημιουργημένο SUV, το οποίο δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο την επιχειρηματική φιλοσοφία και τόλμη των ανθρώπων της Kia.

H ελληνική αντιπροσωπεία της εταιρείας επέλεξε την έκθεση Mobility 2023 για να παρουσιάσει επίσημα στη χώρα μας το καινοτόμο SUV. Το EV9 είναι το αποτέλεσμα της καινούργιας φιλοσοφίας την οποία τα στελέχη της Kia ονομάζουν  «Opposites United».

Μια σχεδιαστική και κατασκευαστική αντίληψη βάσει της οποίας φαινομενικά αντίθετα στοιχεία συνδυάζονται με τρόπο που να δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο το οποίο σε εκλύει και σε κάνει να εντυπωσιάζεσαι όσο ανακαλύπτεις το αυτοκίνητο.

Προερχόμενο από τη «χώρα της Πρωινής Γαλήνης», όπως χαρακτηρίζεται η Νότια Κορέα, το EV9 αποπνέει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Ωστόσο, όσο το κοιτάς, διαπιστώνεις και τον έντονο δυναμισμό που είναι απαραίτητο στοιχείο σε ένα SUV.

Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Kia βασίζεται στη σύγχρονη πλατφόρμα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») η οποία είναι αρχιτεκτονικής 800 Volt και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Αυτό σημαίνει πως όλο το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε χωρίς τους περιορισμούς που θέτουν οι συνήθεις πλατφόρμες, τόσο σε ό,τι αφορά στη χωροταξική διάταξη για τους επιβάτες, τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα, όσο και για το τεχνολογικό και ηλεκτρονικό περιεχόμενο των συστημάτων, στον εξοπλισμό του.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το εσωτερικό του προσφέρει γενναιόδωρο χώρο και για τους συνολικά έξι ή επτά επιβάτες του, αναλόγως της διαμόρφωσής του. Ακόμα και αυτοί που θα καθίσουν στις θέσεις της τρίτης σειράς μεταφέρονται με χαρακτηριστική ευρυχωρία.

Το εσωτερικό του EV9 είναι πολυτελές, με την ποιότητα των υλικών και είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το καινούργιο μοντέλο είναι η «ναυαρχίδα» της Kia και αυτό είναι εμφανές όχι λόγω των διαστάσεών του αλλά χάρη στη φιλοσοφία κατασκευής του.

Τα στελέχη της εταιρείας στοχεύουν να δώσουν στους επιβάτες του μια μοναδική εμπειρία κατά τη μετακίνησή τους, τόσο σε ό,τι αφορά στην άνεση και στην τεχνολογική εικόνα όσο και στην ησυχία και την πρακτικότητα.

Το EV9 διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναφορικά με τις μπαταρίες του και τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων του. Στη βασική έκδοση («Standard») οι συσσωρευτές του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 76,1 kWh

Σε αυτή, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας στο πίσω μέρος και κινεί τους εκεί τροχούς. Η μέγιστη ισχύς του είναι 204 ίπποι και η μέγιστη ροπή του 350 Nm.

Εκτός από αυτές τις μπαταρίες, το EV9 διατίθεται και με τις μεγαλύτερης χωρητικότητας 99,8 kWh («Long Range») οι οποίες παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία που φτάνει τα 531 χλμ.

Αυτές τοποθετούνται τόσο στην δικίνητη έκδοση όσο και στην AWD. Η τετρακίνητη έκδοση του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Kia έχει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 385 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 700 Nm.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *