Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις ερωτήσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξαν λάθη στους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τη διαχείριση των πλημμυρών αν θα προσμετρηθούν σε κάποιο ανασχηματισμό, σημείωσε :

«Έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να κάνω πάρα πολύ αυστηρή αυτοκριτική για το τι δεν πήγε καλά. Πρέπει να μαθαίνουμε από τις αστοχίες μας».

Παράλληλα χαρακτήρισε ψέμα τους ισχυρισμούς ότι άργησε να παρέμβει ο στρατός στη Θεσσαλία. «Πέταξαν τα ελικόπτερα αμέσως μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες προκειμένου να είναι ασφαλή τα πληρώματα» ανέφερε

Τόνισε ότι «εκκενώθηκαν όλοι όσοι ήθελαν να εκκενωθούν, δεν υπήρξε πολίτης που να πείνασε». «Σώσαμε πάρα πολλες ανθρώπινες ζωές γιατί δράσαμε συντονισμένα και με αυτοθυσία όλων των εμπλεκομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανακοινώσε ότι μεταφέρονται στην Πολιτική Προστασία, ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο.

«Στην περίπτωση του Daniel δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει όλα τα σημαντικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας στην Πολιτική Προστασία. Μεταφορά της ΕΜΥ και του Εθνικού Αεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγιές είπε:

«Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει αυτή την ώρα να απαντά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνική και πολιτική ζωή, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *