Δείτε ζωντανά την εξειδίκευση των οικονομικών πρωτοβουλιών που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ, από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν επίσης ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική, Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θάνος Πετραλιάς.

«Οι πρωτοβουλίες αφορούν την περαιτέρω στήριξη των πολιτών με έντονο το χρώμα της κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Χατζηδάκης. «Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα. Ευελπιστούμε τους επόμενους μήνες κι άλλοι οίκοι αξιολόγησης να κάνουν το ίδιο», συμπλήρωσε και στη συνέχεια προχώρησε στην εξειδίκευση των οικονομικών πρωτοβουλιών που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης οι πρωτοβουλίες κινούνται σε 4 άξονες. Συγκεκριμένα:

1ος άξονας: Τραπεζικό Σύστημα -Θα παρέχει ρευστότητα2ος άξονας: Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με περιορισμό των μετρητών3ος άξονας: Στήριξη εισοδήματος των πολιτών4ος άξονας: Κλιματική Αλλαγή-Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Για τις τράπεζες: Χρήση του προγράμματος «Ηρακλής» για τις τράπεζες, για εκκρεμότητες που βρίσκονται στο τραπέζι. Θέλουμε να στηρίξουμε τον λεγόμενο 5ο πυλώνα. Θα θεσπιστούν μέσω νομοσχεδίου κανόνες διαφάνειας και υποχρεώσεων για τους servicers. Στο πλαίσιο αυτό θα θεσπιστούν και κυρώσεις για όσους δεν σέβονται τους κανόνες. Η κυβέρνηση αγκαλιάζει την υπηρεσία «Iris» για συναλλαγές χωρίς προμήθεια μέσω κινητό τηλεφώνου. Οι νέοι την γνωρίζουν και την έχουν αγκαλιάσει ως υπηρεσία.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *