Συνομιλία – ντοκουμέντο βγήκε στη δημοσιότητα από μία χαρακτηριστική συνομιλία του καπετάνιου του Blue Horizon με το πλήρωμα, την ώρα που το πλοίο προσέγγιζε στο λιμάνι του Ηρακλείου το απόγευμα της Τετάρτης.

Στο ηχητικό ακούγεται ο καπετάνιος να ζητάει από τους αξιωματικούς και τους ναύτες του πλοίου να κρυφτούν, για να μην τους βλέπει ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, αντιλαμβανόμενος την οργή των συγκεντρωμένων και φοβούμενος για το πλήρωμα του πλοίου.

«Όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται, πάρτε το χαμπάρι»

Μάλιστα, ο πλοίαρχος, από τις ενδοεπικοινωνίες που καταγράφονται, αναφέρει πως πρέπει να μπουν όλοι μέσα,  καθώς «όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται αυτοί που είναι από κάτω. Πάρτε το χαμπάρι, καθίστε πίσω μπας και φύγουνε».

Ο χαρακτηριστικός διάλογος– (Ο πλοίαρχος αναφέρεται στο όνομα αξιωματικού).– Ακούει.– Πες στα παιδιά που είναι στην πρύμνη, δεν θέλω να φαινόσαστε. Πιο μέσα, πιο διακριτικά, να βλέπεις αλλά να μη φαινόσαστε από κάτω.– Εντάξει κάπτεν, θα το ξαναπώ.– Να πάνε πίσω οι ναύτες, να τραβηχτούν πίσω και αν ακούει και ο αρχικαμαρώτος, όλοι οι δικοί μας με τα άσπρα πουκάμισα να μαζευτούν μέσα.– Εντάξει κάπτεν. Κύριε Κώστα, αν υπάρχει κάποιος από το ξενοδοχειακό έξω, να μπούνε μέσα τα παιδιά. Να μπούνε μέσα!– Τους έχω βάλει ήδη μέσα όλους. Τους έχω βάλει μέσα.– Όσο σας βλέπουν εκνευρίζονται αυτοί που είναι από κάτω. Πάρτε το χαμπάρι, καθίστε πίσω, μπας και φύγουνε.– Εντάξει κύριε πλοίαρχε.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *