Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά από την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη «σκιά» της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη,  στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Παύλος Μαρινάκης, στην αρχή της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Αναπόφευκτη η παραίτηση Βαρβιτσιώτη»

«Όλοι κρίνονται συνεχώς. Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας η απόφαση του πρώην υπουργού (σ.σ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη) ήταν αναπόφευκτη και ορθή», είπε ο κ. Μαρινάκης, ανακοινώνοντας το όνομα του νέου υπουργού.

«Σχετικά με την επιλογή στο πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη, μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία και μάλιστα έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος ενός Σώματος Ασφαλείας, ενός υπουργείου, του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, που συμμετείχε και συμμετέχει στο ΚΥΣΕΑ, και στο είναι πολύ σημαντικό, όπως και το υπουργείο Ναυτιλίας», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

«Είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς μιλάμε για την Ναυτιλία, έναν χώρο με πολύ σημαντικές διεθνείς προεκτάσεις, έναν χώρο εξωστρεφή και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και βέβαια μιλάμε για έναν πολιτικό με επιχειρησιακή εμπειρία», κατέληξε.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, διατέλεσε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ηταν Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων απο το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πριν αναλάβει Επίτροπος, ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (2014), ενώ σε δύο διαφορετικές περιόδους υπηρέτησε ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2013-2014 και 1998-1999). Κατά την περίοδο 2006-2013 ήταν μέλος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων (εξελέγη το 2006 και το 2011 με τον ΔΗΣΥ) και είχε σημαντική κοινοβουλευτική παρουσία και δράση. Μεταξύ 2006 έως 2011 διετέλεσε, επίσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ και εξελέγη μέλος του Προεδρείου της το 2012.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, ήταν, επίσης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής της Υγείας στη London School of Economics (LSE) της Μεγάλης Βρετανίας, Μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας-Κύπρου και Επισκέπτης Καθηγητής στο Ruhr Universität Bochum (RUB) Research School της Γερμανίας.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου το 1958.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *