Αυτήν την ώρα η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhone 15 στην καθιερωμένη ετήσια φθινοπωρινή εκδήλωσης της αμερικανικής εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Business Insider, το iPhone 15 θα προκαλέσει ταραχή στην αγορά καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μοντέλα iPhone που έχει βγάλει ποτέ η εταιρεία.

Δείτε LIVE την παρουσίαση:

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει φέτος 4 μοντέλα του iPhone. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο με στάνταρντ χαρακτηριστικά το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus και δύο πιο προηγμένα μοντέλα, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max.

Σύμφωνα με τους συντάκτες τεχνολογίας, και τα τέσσερα μοντέλα αναμένεται να έχουν μία μεγάλη αλλαγή. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν γίνει στο iPhone 15 Pro. Τα δύο μεγέθη τηλεφώνων Pro υψηλότερης κατηγορίας αναμένεται να έχουν περίβλημα τιτανίου, που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα. Το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο από το ατσάλι, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος των τηλεφώνων. Οι προσκλήσεις που έχουν δοθεί για την εκδήλωση δείχνουν ένα λογότυπο της Apple με φινίρισμα που μοιάζει με τιτάνιο.

Σύμφωνα με το Business Insider το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Ίδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται ότι φέτος η χώρα μας περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας του κινητού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Long, η τιμολόγηση για τη σειρά iPhone 15 στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι:

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα το iPhone 14 Pro Max των 128GB κοστίζει, σήμερα, 1.549 ευρώ.

Η αλλαγή στην κάμερα

Η Apple είναι επίσης πιθανό να εστιάσει στις βελτιώσεις της κάμερας και του τσιπ των κινητών της. Το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο iPhone, το Pro, θα μπορούσε να αποκτήσει έναν νέο φακό που μπορεί να κάνει ζουμ με διπλάσια ισχύ από τον φακό 3x zoom του iPhone 14 Pro, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αλλάζει ο τρόπος φόρτισης

Η πιο μεγάλη αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhones. Η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την ίδια θύρα φόρτισης σε τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPads, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *