Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 13:00 το μεσημέρι και όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής.

Ανησυχία από τους πυκνούς καπνούς

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στις 14:14 μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω των πυκνών καπνών.

«Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Κομοτηνή. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣🆘 Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην #Κομοτηνή. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας❗️ Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα.❗️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών@pyrosvestiki @hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) September 18, 2023

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ωστόσο το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη λόγω των πυκνών καπνών που μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβεροί για τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το xronos.gr υπάρχουν αναφορές από περίοικους, ότι στο εγκαταλελειμμένο ακίνητο περνούσαν ή και κοιμούνταν κατά καιρούς άστεγοι.

Πυκνοί καπνοί έχουν «σκεπάσει» την Κομοτηνή. Πηγή: Facebook (Καιρικά Νέα Θράκης)

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *