Οι δύο συλληφθέντες Τούρκοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (19/9) ενώπιων του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Οι δύο Τούρκοι, ένας συνταξιούχος οδοντίατρος ηλικίας 58 ετών και ένας επιχειρηματίας 48 ετών, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου το Σάββατο (16/9) στην Μονεμβασιά, εντοπίστηκαν από περιπολία αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος κατά τις 7:15 το πρωί της ίδιας μέρας, να κάνουν χρήση drone πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου και στην συνέχεια να επιβιβάζονται σε δυο μοτοσικλέτες μάρκας BMW και να μεταβαίνουν στον Γαλατά μέσω θαλάσσης.

Τι κατασχέθηκε από τους δύο Τούρκους που κατηγορούνται για κατασκοπεία

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου «AKTAION» όπου διέμεναν οι δύο Τούρκοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα drone, μάρκας DJI AIR 2S (αξίας σύμφωνα με το διαδίκτυο 1.300 ευρώ περίπου), με χειριστήριο και κάρτα μνήμης 64 GB Μία ψηφιακή κάμερα GoPro με κάρτα μνήμης 32 GBΜία ψηφιακή κάμερα Insta360 Χ3 με κάρτα μνήμης 256 GBΜια κάρτα μνήμης misco SD, 256 GBΈξι κάρτες micro SDΈνας σκληρός εξωτερικός δίσκοςΤρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας με κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα βρέθηκε στην κατοχή τους:

Κατά την επισκόπηση του υλικού φάνηκε ότι όντως είχαν τραβήξει, μεταξύ άλλων, πλάνα από την ναυτική εγκατάσταση από μεγάλο ύψος (περίπου 50μ.) για περίπου 1,5 λεπτό.

Οι δύο συλληφθέντες, κατά την προφορική τους εξέταση, υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για ναυτική εγκατάσταση. Παράλληλα ανέφεραν το αναλυτικό πρόγραμμα που είχαν σχεδιάσει κατά την άφιξη τους στη χώρα μας. Επισήμαναν χαρακτηριστικά ότι έφτασαν την περασμένη Πέμπτη (14/9) από την Κωνσταντινούπολη στην Σμύρνη και με ferry-boat πέρασαν στη Χίο.

Στην συνέχεια, το ίδιο βράδυ έφυγαν από τη Χίο με καράβι, φτάνοντας την επόμενη (15/9) νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Ακολούθως πήγαν στον Πόρο, όπου έμειναν στο ξενοδοχείο «Nikis Village» και την επόμενη (16/9), μετά την βιντεοσκόπηση, έφυγαν και πήγαν στο Ναύπλιο, όπου και διανυκτέρευσαν και στη συνέχεια στη Μονεμβασία.

Στα πλάνα τους, έχοντας ήδη κάνει τις σχετικές κρατήσεις δωματίων, ήταν να επισκεφτούν το Γύθειο, τη Μάνη, την Πρέβεζα, την Πάργα, το Μέτσοβο και την Αλεξανδρούπολη και τέλος του μήνα στις 27/9 να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη, από όπου και ξεκίνησαν.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *