Η Scania παρουσίασε μια αποτελεσματική λύση στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών.

Οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής φορτηγών για μεταφορές έχουν ξεκινήσει να πειραματίζονται σε διάφορες λύσεις βιωσιμότητας προκειμένου να μπουν και εκείνες σε μια πορεία μείωσης των εκπομπών άνθρακα στα μεγάλα οχήματα μεταφορών.

Η Scania παρουσίασε μια ιδιαίτερη πρόταση στον τομέα. Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουπσάλα και άλλους φορείς, η Scania κατασκεύασε ένα φορτηγό το οποίο χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να αποκτήσει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία και πιο φιλικό περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Το φορτηγό χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία συνδυάζοντας έναν κινητήρα πετρελαίου και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 560 ίππων. Το μυστικό της κατασκευής βρίσκεται στο ρυμουλκό το οποίο είναι καλυμμένο με φωτοβολταϊκά πάνελ υψηλής τεχνολογίας και χαμηλού βάρους.

Τα πάνελ καλύπτουν μια επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων και είναι σε θέση να παράξουν 8.000 kWh ετησίως. Το Scania είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 200 kWh στο ρυμουλκό και μια μπαταρία 100 kWh στο φορτηγό οι οποίες φορτίζονται από τα πάνελ. Αυτό σημαίνει ότι ετησίως το φορτηγό μπορεί να διανύσει 5.000 χιλιόμετρα μόνο με πράσινη  ηλιακή ενέργεια και σε χώρες με καλύτερο κλίμα, έως και 10.000 χιλιόμετρα.

Δείτε το νέο φορτηγό της Scania.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *