Ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar έρχεται να διεκδικήσει φήμη και μερίδιο αγοράς.

Ο Αλιόσα Τούσεκ, ίδρυσε την εταιρεία του το 2008. Όμως, η ενασχόλησή του με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες είχε ξεκινήσει ήδη από την παιδική και εφηβική ηλικία του και διατρανώθηκε με την εμπλοκή του τόσο σε αγώνες αυτοκινήτου όσο και μοτοσυκλέτας, όπου διακρίθηκε.

Το Aeon είναι το καινούργιο μοντέλο που δημιούργησε. Το νέο hypercar θα διατίθεται τόσο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο όσο και με κινητήρα υβριδικής διάταξης.

Όπως ανακοινώνει η Τushek, στην πρώτη περίπτωση, το Aeon E έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 2.535 ίππους.

Στη δεύτερη, το μοντέλο ονομάζεται Aeon H, διαθέτει έναν V8 κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 1.957 ίππους.

Η σλοβενική εταιρεία δεν έκανε γνωστά τα τεχνικά στοιχεία που να αφορούν και τις δύο εκδοχές του «Αιώνα». Αυτό αναμένεται να γίνει όταν θα παρουσιαστεί επίσημα.

Ωστόσο, για να τονίσει η Τushek τις δυνατότητες των επιδόσεων και της επιτάχυνσης που θα έχουν και οι δύο εκδόσεις το Aeon, γνωστοποίησε το βάρος τους.

Έτσι, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Aeon E θα ζυγίζει 1.600 κιλά, βάρος το οποίο είναι χαμηλό για τα δεδομένα του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει μια αναλογία μόλις 0,6 κιλά/ίππο.

Αντίστοιχα, στο Aeon H (στην έκδοση με τον υβριδικής διάταξης κινητήρα), το βάρος του θα είναι 1.480 κιλά, κάτι που σημαίνει μια η αναλογία μόλις 0,7 κιλά/ίππο.

Ο Τούσεκ δήλωσε ότι και στις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να εξατομικεύει το hypercar σε μεγάλο βαθμό, αναφορικά με τον εξοπλισμό του και τον χρωματισμό τού εσωτερικού. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα είναι απαράμιλλη η οδική συμπεριφορά του και η ευχαρίστηση που θα δίνει στον οδηγό.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *