Σε ντέρμπι ανάμεσα σε δύο εξελίσσεται η μάχη διαδοχής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να κοντραριστούν μεταξύ τους αυτήν την Κυριακή 17/09, στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Η πιο πρόσφατη, χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, σε δείγμα 1001 ατόμων, έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα του ποιοι θα αναμετρηθούν για την πρωτιά, ωστόσο έδωσε και κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ποιος τελικά θα είναι ο επόμενος ηγέτης του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση, στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 35% έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Τώρα, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλ. Τσακαλώτος με 13% ενώ από 3% συγκεντρώνουν Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας.

Αυτό το τελευταίο δεδομένο με το ποιοι εν τέλει θα ψηφίσουν την Κυριακή στην κάλπη, δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο σημαντική είναι για την Κουμουνδούρου η συμμετοχή την Κυριακή στην κάλπη. Το έχουμε δει επανειλημμένα να τονίζεται από τους ίδιους του υποψηφίους αλλά και από τα στελέχη του κόμματος.

Το επιτελείο Κασσελάκη θεωρεί πάντως ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα ποσοστά του.

Τώρα όσον αφορά στον δεύτερο γύρο, κι αν εν τέλει το αποτέλεσμα κριθεί σε δεύτερες κάλπες, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα λιγότερο ξεκάθαρα.

Σύμφωνα πάντα με τη Metron Analysis, στο σύνολο των ερωτηθέντων, η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 25% του Στέφανου Κασσελάκη.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ και πάλι στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 45%, έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *