Συμβολική κατάληψη από το ΣΑΤΑ στον σταθμό του Κηφισού – Καταγγελίες «φωτιά» για παράνομη πιάτσα ταξί

Σε συμβολική κατάληψη του χώρου στάθμευσης των ταξί στον Σταθμό του Κηφισού προχώρησε σήμερα το πρωί της Τρίτης (19/09) το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Για παράνομη πιάτσα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαίρη Σκανδάλη κατήγγειλε ότι έχει δημιουργηθεί παράνομη πιάτσα ταξί στον Σταθμό του Κηφισού.

Το ΣΑΤΑ ζητά 24ωρη επιτήρηση από την Τροχαία στο Σταθμό του Κηφισού, τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας με καταγραφικό το οποίο θα ελέγχεται σε καθημερινή βάση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ή άλλο αρμόδιο φορέα ελέγχου και τοποθέτηση μηχανήματος που θα εκδίδει αριθμό προτεραιότητας για τα εισερχόμενα στον σταθμό ταξί.

Σε σχετική ανακοίνωση τους γνωστοποιούν τα αιτήματα τους καθώς ενημερώνουν για την κατάληψη στο σταθμό του Κηφισού.

Το ΣΑΤΑ είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σωματείο Ταξί στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας τους ιδιοκτήτες 14.000 ΤΑΞΙ που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες τόσο από πολίτες, όσο και από συναδέλφους που αφορούν παραβατικές ομάδες από οδηγούς ταξί που δρουν κυρίως στον Κηφισό (Σταθμός του ΚΤΕΛ), στο Μοναστηράκι και στο Λιμάνι του Πειραιά. Έχουμε ενημερώσει τις ελεγκτικές αρχές γι αυτές τις καταγγελίες και ζητήσαμε εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς και 24ωρη επιτήρηση στο σταθμό των ΚΤΕΛ. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Τροχαίας δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.

Επειδή ως ΣΑΤΑ, όχι μόνο δεν καλύπτουμε την παραβατικότητα αλλά επιδιώκουμε την κάθαρση με οποιοδήποτε τίμημα, ενημερώσαμε γι αυτά τα προβλήματα με σχετική επιστολή το γραφείο του πρωθυπουργού και τα αρμόδια υπουργεία.

Το ΣΑΤΑ ζητάει:

24ωρη επιτήρηση από την Τροχαία στο Σταθμό του Κηφισού.
Τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας με καταγραφικό το οποίο θα ελέγχεται σε καθημερινή βάση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ή άλλο αρμόδιο φορέα ελέγχου.
Τοποθέτηση μηχανήματος που θα εκδίδει αριθμό προτεραιότητας για τα εισερχόμενα στον σταθμό ταξί.
Δημιουργία μπάρας ασφαλείας στα σημεία που απαιτείται για την ομαλή τήρηση της σειράς προτεραιότητας.
Αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες και άμεση καταβολή των επιβαλλόμενων προστίμων.
Δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου οδηγών ΕΔΧ Ταξί

Ως κλάδος έχουμε χάσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια (υποκλοπή έργου, παράνομες εφαρμογές κ.λ.π) αλλά δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων μας. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την Πολιτεία.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *