Η Yamaha ανακοίνωσε μια καινούρια, εξαιρετικά σημαντική, συνεργασία με την κινεζική CFMoto.

Πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσικλέτας, αν όχι όλοι, έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια να αποκτούν δεσμούς με την Ασία και ιδιαίτερα με την Κίνα. Αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους μεταξύ άλλων: Ο πρώτος είναι να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι προκειμένου να μπουν σε μια κολοσσιαία αγορά όπως αυτή της Κίνας.

Ο δεύτερος, εξίσου σημαντικός με τον πρώτο, είναι να μειώσουν δραστικά το κόστος κατασκευής των μοτοσικλετών τους προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη. Η Yamaha εδώ και χρόνια έχει κάνει το δικό της άνοιγμα στην Κίνα έχοντας συνεργασία με την Chongqing Jianshe Mechanical and Electric, ωστόσο θέλησε να πάει ένα βήμα παραπάνω την εμπλοκή της στην Κίνα.

Η Yamaha Motor Co λοιπόν αποφάσισε να αφήσει την Chongqing Jianshe Mechanical and Electric και να συνεργαστεί με μια πιο μεγάλη και δραστήρια εταιρεία στην Κίνα. Αυτή η εταιρεία δεν είναι άλλη από την Zhejiang CFMoto Power, την γνωστή μας στην Ελλάδα CFMoto, με την οποία θα δημιουργήσει μια νέα κοινοπραξία με το όνομα Zhuzhou CF Yamaha Co LTD.

Η καινούρια εταιρεία θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Νοέμβριο του 2023 και θα έχει έδρα την πόλη Ζούζου στην Κίνα, ενώ θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους. Η Yamaha αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η Κίνα είναι εμπορικά και παραγωγικά μια πολύ σημαντική βάση και θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε συνεργασία με την CFMoto για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική. Η νέα κοινοπραξία αφορά την κατασκευή και πώληση μοτοσικλετών.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *