Στην Θεσσαλία εκτάκτως ο Λόχος Πυρηνικού – Βιολογικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλωρου και κατόπιν εντολών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια αναχώρησε για την πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας εκτάκτως ο Λόχος Πυρηνικού – Βιολογικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η υγειονομική βόμβα που έχει σκάσει στην Θεσσαλία μετά τος πλημμύρες και οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία που ελλοχεύουν φέρνουν άμεσες και δραστικές κινήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο, με διαταγή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εντολών της Ηγεσίας αναχώρησε σήμερα το βράδυ για τις πληγείσες περιοχές ο Ειδικός Διακλαδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ με κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Η αποστολή του ΕΔΛΟ/ΠΒΧ θα είναι η εγκατάσταση 5 σταθμών απολύμανσης προσωπικού και μέσων σε κατάλληλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία θα πραγματοποιηθεί απολύμανση των συνεργείων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στο πλαίσιο της συνδρομής τους, στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, και θα δύναται επίσης να απολυμανθούν και πολίτες σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον ίδιο Λόχο που είχε αναλάβει δράση πριν ένα χρόνο, όταν συνετρίβη το μεταγωγικό αεροπλάνο ANTONOV στην Καβάλα. Τότε το έργο του Λόχου Πυρηνικού Βιολογικού Πολέμου ήταν να διαστάσει τι ήταν αυτή η λευκή σκόνη που ηταν διασκορπισμένη ανάμεσα στα συντρίμμια αλλά και η περίεργη οσμή που αναδυόταν.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *