Σκηνικό Αποκάλυψης θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τα όσα συμβαίνουν στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Τα σπίτια έχουν βουλιάξει στη λάσπη που έφερε η κακοκαιρία Daniel ενώ οι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών για να σωθούν.

Οι εικόνες που μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (7/9) το MEGA είναι δραματικές. Η περιοχή Μεταμόρφωση να έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη λίμνη και μαζί με τους κατοίκους πάνω στις στέγες βρίσκονται και ζώα.

«Το νερό φτάνει ακόμα και τα 3 μέτρα» λένε οι κάτοικοι και απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς στερεύουν τρόφιμα και νερό.

Μία κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο αναφέροντας ότι έχει εγκλωβιστεί.

«Θέλουμε ΕΜΑΚ δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι, έξω έχει 1,5 μέτρο νερό. Θέλουμε βάρκα δεν βγαίνουμε από εδώ, θα πνιγούμε. Είναι μονοκατοικία το σπίτι με 3 σκαλοπάτια, αλλά έχει μπει μέσα νερό μέχρι το γόνατο. Ξημερώσαμε από τις 4.15 χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από πουθενά και από τίποτα,. Δεν βρέχει αλλά έχει σπάσει ένα ποτάμι στην είσοδο του χωριού προς Ιτέα και από εκεί έρχεται όλο αυτό το νερό», είπε αρχικά.

«Εδώ που είμαι εγώ έχει πάρα πολλά σπίτια, εδώ και μία ώρα ανεβάζω στο Facebook έκκληση για βοήθεια. Είμαστε στον Παλαμά κοντά στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Είμαστε 3 άτομα. Θέλουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ρεύμα από το ξημέρωμα, δεν θα έχω μπαταρία στο κινητό σε λίγο», τόνισε η κάτοικος.

Σε άλλο βίντεο πατέρας πάνω σε φουσκωτό στρώμα μεταφέρει τα παιδιά του, βουτηγμένος μέχρι το λαιμό στο νερό.

Στο χωριό Μεταμόρφωση περίπου 60 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στον όροφο του Κοινοτικού γραφείου και άλλοι 10 σε σκεπές σπιτιών.

Οι εικόνες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *