Μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel, οι πληγέντες ανησυχούν και για τις αναφορές για πλιάτσικο στις περιουσίες τους.

Ηδη έχουν σημειωθεί περιστατικά λεηλασίας σπιτιών, στον Βόλο,  με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις.

 Μεγάλο τμήμα του Βόλου εξακολουθεί να είναι καλυμμένο με λάσπες και φερτά υλικά.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα ηλικίας 34 και 38 ετών, έκλεψαν από πεζοδρόμιο, έξω από μονοκατοικία μία ηλεκτρική κουζίνα και ένα ηλεκτρικό ψυγείο, τα οποία είχε αφήσει εκεί προσωρινά μια 43χρονη, εξαιτίας της πλημμύρας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και – όπως μεταδίδει το gegonotanews, οι δύο ηλεκτρικές συσκευές επεστράφησαν στην ιδιοκτήτρια.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες περιοχές.

Για τον λόγο αυτό συνεχείς είναι τα τελευταία 24ώρα οι περιπολίες στελεχών της ΕΛΑΣ στις περιοχές της Θεσσαλίας προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πλιάτσικου.

Επίσης, έχουν στηθεί μπλόκα με άντρες της ΕΛΑΣ να προχωρούν στην σήμανση για παρακαμπτήριες οδούς έτσι ώστε η μετακίνηση να γίνεται με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που αποκάλυψε το in, με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου 2023 υπήρχε η προειδοποίηση για πλιάτσικο αλλά και φαινόμενα αισχροκέρδειας, στις πληγείσες περιοχές και ζητείτο να διενεργηθούν έκτακτοι αστυνομικοί έλεγχοι και μέτρα αστυνόμευσης, με τη συνδρομή της Οικονομικής αστυνομίας αλλά και φορολογικών αρχών.

Το κατεπείγον έγγραφο

Στο εν λόγω έγγραφο με θέμα «πρόληψη κι αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών ένεκα ακραίων καιρικών φαινομένων» επισημαίνεται σε αυτό «με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα την περιοχή αρμοδιότητας σας προκαλώντας  ιδιάζουσες καταστάσεις οι οποίες συνεπάγονται σοβαρές δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα των πολιτών (απομάκρυνση , αδυναμία πρόσβασης ή εγκλωβισμό στις οικίες τους δυσχέρεια σχετικά με την εξεύρεση βασικών ειδών διαβίωσης αγαθών και υπηρεσιών) και προς το σκοπό πρόληψης κι αντιμετώπισης μαζικών κλοπών και φαινομένων αθέμιτων ή καταχρηστικών πρακτικών εκμετάλλευσης  των καταναλωτών (αισχροκέρδεια υπερκοστολόγηση αγαθών,  παρεμπόριο  κλπ)  και λοιπά παρακαλούμε όπως προβείτε στην υλοποίηση ολοκληρωμένου πλέγματος αστυνόμευσης των επίμαχων περιοχών, αξιοποιώντας και δραστηριοποιώντας στο έπακρο το προσωπικό των συναρμόδιων υπηρεσιών δικαιοδοσίας σας ασφαλείας τάξης και τροχαίας αστυνόμευσης».

Ακόμη ζητείται από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες «να μεριμνήσετε για την ενίσχυση διεύρυνση της συνεργασίας με συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες (Γενική Γραμματεία Εμπορίου κι ειδικότερα του τομέα Προστασίας Καταναλωτή, Αρχές Φορολογικού Ελέγχου κλπ) διενεργώντας από κοινού στοχευμένους ελέγχους σε σημεία, χώρους οχήματα  κατά την κρίση συνεκτιμώντας τις συνθήκες που επικρατούν».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *