Βυθισμένη στις λάσπες παραμένει η Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης λόγω των φονικών πλημμύρων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλία, με τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιούν «αγώνα δρόμου» προκειμένου να αποδοθεί στην κυκλοφορία το Σάββατο (16/9). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, εκτιμάται πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου είναι εφικτό να ανοίξει μία λωρίδα καθόδου από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.

«Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να έχει περιοριστεί στα 450 μέτρα. Αυτή τη στιγμή σε ένα ύψος περίπου 35 εκατοστών ήταν 3 χιλιόμετρα το πρόβλημα. Η προσδοκία και η εκτίμηση είναι ότι το Σάββατο το πρωί θα ανοίξει το οδικό δίκτυο από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξουμε να ανοίξει την Κυριακή το πρωί κάποια λωρίδα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αλλά αυτές είναι οι εκτιμήσεις που είχαμε πριν από αυτό. Μπορεί να μεταβληθεί» σημείωσε ο υπουργός.

Να σημειωθεί πως, ο δρόμος Λάρισας- Γιάννουλης άνοιξε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, για ΙΧ και οχήματα βάρους ως 3,5 τόνους από το απόγευμα της Πέμπτης (14/9).

Ο δρόμος παρέμενε κλειστός για ημέρες καθώς το σημείο, ήταν πλημμυρισμένο για μια εβδομάδα, μπροστά από τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης.

Η μεταφορά ανθρώπων, τροφίμων και φαρμάκων προς Γιαννουλη, Τύρναβο, Αμπελώνα και Φαλάνη γινόταν με φορτωτές, ερπυστριοφόρα και στάγερ τις προηγούμενες μέρες.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *