Κρατούμενοι θα παραμένουν οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπεία και την Παρασκευή στις 10:00 θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο Τούρκοι -ένας συνταξιούχος οδοντίατρος ηλικίας 58 ετών και ένας επιχειρηματίας 48 ετών- που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου το Σάββατο 16/9 στη Μονεμβασιά. Εντοπίστηκαν από περιπολία αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος κατά τις 7:15 το πρωί της ίδιας ημέρας να κάνουν χρήση drone πάνω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου και στη συνέχεια να επιβιβάζονται σε δύο μοτοσικλέτες μάρκας BMW και να μεταβαίνουν στον Γαλατά μέσω θαλάσσης.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, θέλοντας να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τον ρόλο των δυο Τούρκων, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, ερευνούν τις εξής πιθανότητες:

Εάν πρόκειται για κάτι οργανωμένο στο πλαίσιο της κατασκοπείας και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης που έχουν γνώση της υπόθεσης, για κάτι «βαθύ» ή αν πρόκειται για κάποιους ανθρώπους-ταξιδιώτες, που δεν κατάλαβαν τι έκαναν τη στιγμή που «πέταξαν» για περίπου 10 λεπτά drone πάνω από τη ναυτική βάση του Πόρου.

Απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα για το τι τελικά έκαναν οι δυο Τούρκοι, θα αντληθούν κυρίως από τα ψηφιακά μέσα των δύο συλληφθέντων που αναλύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν προχωρήσει στην κατόπτευση – φωτογράφηση – βιντεοσκόπηση και άλλων νευραλγικών θέσεων της Ελλάδας, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούν να προκύψουν πολλά… δεδομένα από την εξέταση των κατηγορουμένων.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *